Peste 200 persoane urmărite şi 72 de maşini au fost găsite în România şi în state Schengen

Peste 200 de persoane date în urmărire, ale căror semnalmente au fost introduse în Sistemul Informatic Schengen, şi 72 de maşini căutate pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în anchete au fost găsite în ultima săptămână, informează, duminică, Poliţia Română.

145 afișări
Imaginea articolului Peste 200 persoane urmărite şi 72 de maşini au fost găsite în România şi în state Schengen

Peste 200 persoane urmărite şi 72 de maşini au fost găsite în România şi în state Schengen (Imagine: Mediafax Foto / Tibi Bologh)

În perioada 24 - 30 aprilie, prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 115 de persoane care făceau obiectul unor semnalări în Sistemul Informatic Schengen (SIS).

Poliţiştii români au pus în aplicare 17 mandate europene de arestare, au depistat 54 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi două persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

Conform sursei citate, pe teritoriul României, au fost identificate 37 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale şi au fost găsite nouă documente semnalate de statele membre.

Totodată, 94 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul IGPR.

"Dintre acestea, 30 de persoane erau urmărite de Poliţia Română în baza unui mandat european de arestare, 17 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar şase persoane era semnalate ca dispărute de autorităţile române", precizează sursa citată.

Un număr de 35 de autovehicule semnalate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale au fost identificate în statele membre, iar partenerii străini au găsit şi 10 documente semnalate de ţara noastră.

Sistemul informatic SIRENE este destinat stocării informaţiilor de către autorităţile române şi schimbului de date între acestea şi SIS, sistemul comun european de urmărire poliţienească transfrontalieră, un element determinant pentru procesul de aderare a României la spaţiul Schengen.

Acesta conţine date minime despre persoanele sau bunurile urmărite în cadrul unei proceduri judiciare, iar datele şi informaţiile suplimentare ce pot conduce la localizarea acestora sunt obţinute prin intermediul Birourilor SIRENE constituite la nivelul fiecărui stat membru Schengen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici