Peste 22.000 de dosare nesoluţionate, pe rolul Tribunalului Prahova şi instanţelor arondate

Peste 22 000 de dosare nesoluţionate se aflau, la sfârşitul anului 2010, pe rolul Tribunalului Prahova şi al celor cinci judecătorii arondate acestei instanţe, din totalul cauzelor nesoluţionate aproape 2 000 fiind mai vechi de un an, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Share pe Facebook 54 afişări

Potrivit bilanţului activităţii Tribunalului Prahova, făcut public vineri, stocul total de dosare, adică totalul cauzelor nesoluţionate şi suspendate existente la nivelul instanţelor de pe raza judeţului Prahova, respectiv Tribunalul Prahova şi judecătoriile arondate, este de 22.294 de cauze, dintre acestea 1.937 fiind mai vechi de un an, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Dintre aceste dosare nesoluţionate sau suspendate, 8.954 se află pe rolul Tribunalului Prahova, iar restul de 13.340 sunt înregistrate pe rolul celor cinci judecătorii arondate Tribunalului Prahova, respectiv Judecătoria Ploieşti, Judecătoria Câmpina, Judecătoria Vălenii de Munte, Judecătoria Mizil şi Judecătoria Sinaia.

Astfel, Tribunalul Prahova a soluţionat în anul 2010 un număr de 11.249 dosare din 20.203 aflate pe rol, rămânând în stoc un număr de 8.954 de cauze, din care 952 mai vechi de un an, 2.046 de cauze cu o vechime între şase şi 12 lunii şi 508 dosare suspendate.

De altfel, Tribunalul Prahova se confruntă de mai mult timp cu un deficit de personal, dintr-o schemă de personal care prevede 40 de posturi pentru judecători doar 23 de posturi sunt ocupate.

Fiecărui judecător de la Tribunalul Prahova i-a revenit în medie, în anul 2010, un număr de 1.702 dosare, cu 411 dosare mai mult faţă de anul trecut. Cea mai mare încărcătură medie au avut-o judecătorii de la Secţia comercială şi de contencios administrativ a Tribunalului Prahova, fiecărui judecător revenindu-i spre soluţionare, în medie, 2 344 dosare.

"Luând în considerare raportul privind activitatea instanţelor judecătoreşti întocmit pentru anul 2009 de către Consiliul Superior al Magistraturii, se desprinde concluzia că încărcătura medie/judecător înregistrată la Tribunalul Prahova în anul 2010 - de 1.702 dosare - este mult superioară mediei la nivel naţional din anul precedent, care a fost de 860 dosare/judecător. Mai mult decât atât, trebuie subliniat faptul că în anul 2010 la Tribunalul Prahova a fost depăşit cu mult numărul cel mai mare de dosare/judecător înregistrat la nivel naţional în 2009, de 1.395 dosare ce se înregistrase la Tribunalul Vaslui", se arată în bilanţul raportului de activitate al Tribunalului Prahova.

Share pe Facebook

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
TRIBUNALUL PRAHOVA ,
DOSARE NESOLUŢIONATE ,
Versiunea: mobil  |  completa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.