Peste 230 de bucureşteni înoată şi strâng fonduri, sâmbătă, la Swimathon

Peste 230 de bucureşteni înoată pentru a strânge fonduri pentru diferite cauze caritabile, sâmbătă, la cea de-a treia ediţie a Swimathon Bucureşti, ce are loc la Complexul Sportiv Dinamo.

260 afișări
Imaginea articolului Peste 230 de bucureşteni înoată şi strâng fonduri, sâmbătă, la Swimathon

Peste 230 de bucureşteni înoată şi strâng fonduri, sâmbătă, la Swimathon (Imagine: Liviu Chirica/Arhiva Mediafax Foto)

Evenimentul de atragere de fonduri aduce la start 16 cauze din comunitate, 48 de echipe şi peste 230 de înotători - oameni cu spirit civic, angajaţi din companii, antreprenori şi chiar copiii, alături de persoane publice, artişti şi sportivi.

Swimathon este un mecanism prin care organizaţiile sau grupurile de iniţiativă înscriu cauze din comunitatea locală, companiile şi înotătorii aleg pentru ce se implică, iar susţinătorii donează pentru fiecare lungime de bazin înotată de favoriţii lor.

Organizatorii îşi propun să strângă peste 120.000 lei pentru proiectele înscrise pe swimathonbucuresti.ro şi aşteaptă 1.000 de spectatori la eveniment.

Campania Swimathon Bucureşti 2015 strânge fonduri pentru proiecte din domenii diverse - sănătate, educaţie, muzică, dezvoltare personală, implicare civică. Bugetele iniţiativelor înscrise sunt cuprinse între 8.000 şi 27.000 de lei.

Fiecare echipă de înotători are maximum cinci membri, fundraiseri-eroi, care şi-au mobilizat propriile reţele sociale pentru donaţii.

Printre proiectele pentru care se strâng fonduri la această ediţie a Swimathon Bucureşti, sunt: înfiinţarea primei bănci de lapte matern din ţară (Asociaţia Consultanţilor în Lactaţie din România), realizarea de manuale şi caiete de exerciţii pentru cursurile de arhitectură, materie opţională la clasele primare (Asociaţia De-a Arhitectura), transport şcolar adaptat elevilor cu dizabilităţi motorii (Fundaţia Motivation România), mese calde acordate timp de un an copiilor care vin la Clubul de Educaţie Alternativă din cartierul Ferentari (Fundaţia Policy Center for Roma and Minorities), susţinerea Casei Agar, centru rezidenţial pentru victime ale violenţei domestice şi sărăciei (Asociaţia Touched România), asistenţă în advocacy acordată grupurilor şi comunităţilor locale (Centrul de Resurse pentru Participare Publică), o tabără muzicală pentru copii, care pleacă de la convingerea că oricine poate învăţa să cânte (Asociaţia Music Camp International).

Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică strânge bani pentru a trimite echipa României la Campionatul Mondial de Dezbateri de la Singapore, Asociaţia Învingem Autismul, pentru ca 30 de copii să primească tratament individual gratuit la centrul multidisciplinar, Asociaţia MagiCamp, pentru o tabără destinată copiilor cu afecţiuni oncologice Asociaţia Unu şi Unu, pentru prima formă de sprijin telefonic din România pentru familiile cu copii prematuri, Asociaţia pentru Dravet şi alte Epilepsii Rare s-a înscris cu o iniţiativă de editare a unei cărţi pentru copii al cărei erou este un băieţel afectat de epilepsie - personaj real, care va şi înota la eveniment, Fundaţia Make-A-Wish România aduce la Swimathon un proiect dedicat îndeplinirii dorinţelor copiilor care suferă de afecţiuni medicale ce le pun în pericol viaţa, Şcoala de Valori vine la Swimathon cu o tabără de autocunoaştere pentru fetele cu vârsta între 17 şi 21 de ani, care au nevoie de îndrumare pentru primii paşi în viaţa adultă, iar Fundaţia Special Olympics România atrage fonduri pentru a susţine participarea delegaţiei româneşti de sportivi cu dizabilităţi la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics.

Donaţiile se pot face la bazin, în timpul competiţiei, sau până la 31 iulie, online pe platforma swimathonbucuresti.ro.

Evenimentul se află la a treia ediţie la Bucureşti şi este organizat de Fundaţia Comunitară Bucureşti (FCB).

În paralel, au loc ediţii ale evenimentului caritabil la Cluj, Oradea, Târgu Mureş şi Iaşi.

Swimathon se desfăşoară de şase ani în România prin fundaţiile comunitare locale şi a finanţat până acum peste 230 de proiecte cu peste 1,3 milioane de lei, strânşi de la aproape 10.000 de donatori. În anul 2014, Swimathon a avut loc în şapte oraşe din ţară.

Fundaţia Comunitară Bucureşti colectează fonduri de la afaceri locale şi persoane particulare, pentru a finanţa proiecte care stimulează iniţiativa şi aduc oamenii împreună în comunităţi. Fundaţia Comunitară Bucureşti s-a înfiinţat în 2011 şi este parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte 11 fundaţii comunitare din ţară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici