Peste 24.000 de angajaţi ai MAI, mobilizaţi pentru minivacanţa de Sf. Maria: Controale în staţiuni, suplimentarea trenurilor şi a echipajelor de Poliţie

Măsuri speciale pentru zilele următoare, având în vedere minivacanţa de Sf. Maria, motiv pentru care vor fi suplimentate echipajele de Poliţie pe străzi, dar şi trenurile care vor prelua turiştii. Totodată, vor fi intensificate controalele în ceea ce priveşte produsele alimentare, anunţă Guvernul.

250 afișări
Imaginea articolului Peste 24.000 de angajaţi ai MAI, mobilizaţi pentru minivacanţa de Sf. Maria: Controale în staţiuni, suplimentarea trenurilor şi a echipajelor de Poliţie

Măsuri pentru minivacanţă:Controale în staţiuni,suplimentarea trenurilor şi a echipajelor de Poliţie

Potrivit ministrului de Interne, Carmen Dan, în perioada 12-15 august, peste 24.000 de efective ale MAI vor contribui la asigurarea liniştii publice şi la fluidizarea traficului pe traseele spre mare şi spre munte.

De altfel, mai multe ministere au luat măsuri speciale, discutate în cadrul întâlnirii cu vicepremierul Marcel Ciolacu, anunţă Guvernul României, într-un comunicat de presă.

În perioada 12-15 august, la nivel naţional, vor avea loc 233 de manifestări publice, religioase şi culturale, ceremonialuri militare, depuneri de coroane de flori şi exerciţii demonstrative la care se estimează participarea a peste 600.000 de persoane, cele mai importante evenimente fiind în Constanţa, Brăila, Neamţ, Cluj, Suceava şi Maramureş.

Potrivit sursei citate, la activităţile organizate de Ziua Marinei Române, vor fi prezenţi peste 1.100 angajaţi MAI, în timp ce 4.700 de pompieri şi paramedici sunt pregătiţi să intervină în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

Totodată, Inspectoratul General de Aviaţie pune la dispoziţie 14 elicoptere, dintre care şapte pentru intervenţii în caz de urgenţe medicale. La punctele de trecere a frontierei a fost suplimentat personalul, astfel încât 3.200 de poliţişti de frontieră vor acţiona pentru a asigura reducerea timpului de aşteptare la graniţă.

În ceea ce priveşte circulaţia pe căile ferate, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a dispus suplimentarea trenurilor pentru preluarea fluxului sporit de călători. Totodată, vor fi intensificiate controalele privind respectarea drepturilor consumatorilor în reţeaua de produse alimentare şi servicii de alimentaţie publică.

La rândul său, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a afirmat că vor continua acţiunile de control la agenţii economici din zonele turistice, efectuate de inspectorii sanitari ai direcţiilor de sănătate publică judeţene.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici