Peste 250 de sindicalişti din educaţie au protestat la Bistriţa cerând demisia lui Daniel Funeriu

Peste 250 de membri ai Uniunii Judeţene a Sindicatelor Libere din Învăţământ (UJSLI) au participat, miercuri, la un miting de protest în faţa Prefecturii Bistriţa-Năsăud, în cadrul căruia au scandat lozinci împotriva conducerii MECTS, cerând demisia lui Daniel Funeriu şi a Guvernului.

92 afișări
Imaginea articolului Peste 250 de sindicalişti din educaţie au protestat la Bistriţa cerând demisia lui Daniel Funeriu

Daniel Funeriu (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Mitingul din faţa Prefecturii Bistriţa-Năsăud a început la ora 15.00 şi la el au participat peste 250 de membri ai Uniunii Judeţene a Sindicatelor Libere din Învăţământ (UJSLI) - afiliată FSLI, adică profesori de la şcolile din Bistriţa, dar şi din judeţ, care au scandat: "Jos Guvernul!", "Jos Băsescu!", "Jos Funeriu!", "Funeriu mincinos, jos, jos, jos!".

De asemenea, cadrele didactice au afişat pancarte pe care au scris: "Salariaţii din învăţământ nu mai acceptă umilinţa!", "Funeriu, paiaţa lui Băsescu!", "Satana, m-ai ciuruit! Cum de m-ai văzut? Sunt cu 25%!", "Să trăiţi bine, noi ca voi şi voi ca noi!", "Cerem respectarea legilor!", "Afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul!".

Protestatarii au afişat două diplome, una acordată preşedintelui Traian Băsescu, pe care scria: "Se acordă diplomă de merit elevului Traian Băsescu pentru distrugerea învăţământului românesc! Director: poporul român, diriginte: cadavrele didactice", şi o alta ministrului Daniel Funeriu, pe care au scris: "Se acordă incompetentului Daniel Funeriu pentru neterminarea studiilor, pentru incompetenţa în conducerea Ministerului Exterminării, Coşmarului, Trădării şi Sfidării în mandatul şcolar 2009-2010 şi 2010-2011".

Liderul UJSLI Bistriţa-Năsăud, Emil Mocian, a afirmat, la microfon, că profesorii nu pot rămâne indiferenţi la situaţia actuală din ţară şi la starea învăţământului.

"Ne manifestăm nemulţumirea faţă de faptul că învăţământul e în cădere liberă. Funeriu nu e unul dintre noi, el a făcut studii în străinătate şi face experienţe pe învăţământul românesc. Tineretul pe care noi îl pregătim nu are niciun viitor. Funeriu stă ascuns într-un turn de fildeş. A venit vremea să ieşim în stradă, mămăliga explodează", a declarat Mocian.

El a spus că sindicaliştii din Bistriţa vor adaptarea programului EDUSAL pentru a se putea reţine pe stat de plată cotizaţia la sindicat, anularea OMECST nr. 7407 din 2011 care are ca scop desfiinţarea mişcării sindicale, declanşarea unui dialog real la nivelul MECTS prin care să fie ascultate revendicările salariaţilor, acordarea drepturilor salarile câştigate în instanţă, alocarea unui procent mai mare din PIB pentru învăţământ prin rectificări bugetare, revizuirea normativelor pentru personalul nedidactic şi creşterea salariilor în sistemul de învăţământ.

La mitingul UJSLI s-au alăturat şi 15 membri ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate în Rezervă şi Retragere, dar şi un elev de clasa a VI-a care a scris pe o pancartă că vrea ore mai puţine.

"Sunt elev în clasa a VI-a la o şcoală din Bistriţa şi zilnic am şapte ore. Vreau să fie cel mult cinci", a declarat elevul Andrei Nichifor.

La ora 15.45, o delegaţie din partea manifestanţilor a prezentat lista de revendicări prefectului Cristian Florian.

Mitingul s-a încheiat la ora 16.00, oră până la care manifestanţii au avut autorizaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici