Peste 27 de milioane de lei pentru amenajarea unui drum spre o pârtie de schi nefuncţională

Primăria Bistriţa a obţinut peste 27 de milioane de lei, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), pentru realizarea drumurilor de acces şi a reţelei de utilităţi aferente complexului sportiv unde s-a amenajat o pârtie de schi, care, deocamdată nu e funcţională.

919 afișări
Imaginea articolului Peste 27 de milioane de lei pentru amenajarea unui drum spre o pârtie de schi nefuncţională

Bistriţa: Peste 27 de milioane de lei pentru amenajarea drumului spre pârtia de schi nefuncţională

Suma de 27,7 milioane de lei a fost primită de municipalitatea din Bistriţa, prin PNDL, pentru amenajarea a două sectoare de drum care însumează doar 3,5 kilometri, acestea fiind utile pentru accesul spre pârtia de schi în care primăria a investit 24 milioane de lei, dar care încă nu este funcţională.

Pârtia, situată la o altitudine de doar 680 de metri nu a putut fi folosită iarna trecută deoarece au existat numeroase probleme tehnice iar municipalitatea nu a reuşit să găsească o firmă care să administreze pârtia şi telescaunul, sezonul de iarnă 2016 – 2017 fiind ratat.

Din sumele primite din PNDL, Primăria Bistriţa va realiza două drumuri de acces spre complexul sportiv care au în total 3,5 kilometri lungime, trotuare şi piste de biciclişti. Totodată, va realiza şi racordarea reţelei publice de apă şi canal, alimentarea cu energie electrică a complexului sportiv şi amenajarea reţelei de iluminat public.

Municipalitatea a accesat un credit, pentru o perioadă de 20 de ani, pentru realizarea pârtiei de schi şi a telescaunului, investiţie care a ajuns la 24 de milioane de lei. Pentru acest an Primăria Bistriţa a alocat încă 3 milioane de lei pentru continuarea proiectului, existând intenţia ca municipalitatea să achiziţioneze o sanie de vară, însă studiile necesare noii investiţii nu sunt nici ele finalizate.

Prin PNDL judeţul Bistriţa-Năsăud a reuşit să acceseze peste 700 de milioane de lei, fiind finanţate 168 de proiecte.

Pe lângă banii obţinuţi pentru amenajarea drumului şi a reţelei de utilităţi, municipiul Bistriţa a reuşit să obţină finanţare şi pentru reabilitarea a două licee, valoarea sumelor alocate depăşind 40 de milioane de lei.

Majoritatea administraţiilor locale au solicitat prin PNDL alocarea de fonduri pentru modernizarea şcolilor şi a grădiniţelor, pentru reabilitarea dispensarelor medicale din comune, pentru extinderea reţelelor de apă şi canal, dar şi pentru modernizarea unor drumuri şi construcţia unor poduri sau punţi să pietonale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici