Video Peste 30.000 de călători aglomerau Aeroportul Otopeni anul trecut, de Paşte. Acum sunt zile fără niciun călător

  • Traficul aerian din România a scăzut cu 90%
  • Sunt zile în care nu este niciun pasager pe Aeroportul Otopeni
  • Peste 30.000 de călători aglomerau Aeropotul Otopeni anul trecut în apropierea Paştelui
282 afișări

Dacă anul trecut era aglomeraţie în aeroport în timp ce românii se întorceau acasă din diaspora pentru a-şi petrece Paştele acasă, situaţia s-a schimbat radical în aceste zile. Dacă anul trecut veneau acasă peste 30.000 de oameni, niciun călător nu a fost zărit pe aeroportul Otopeni în cursul zilei de ieri. Deasupra României mai zboară doar curse cargo şi umanitare.

Valentin Iordache,  purtător de cuvânt Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti: „Ieri nu am avut niciun pasager, deci scăderea a fost de infinit.  Anul trecut pe data de 13 (aprilie) aveam cu aproximaţie de câţiva, 35 de mii de pasageri. Pe 12 (aprilie) aveam 43 de mii de pasageri.”

Pentru aeroportul Otopeni, acest lucru înseamnă pierderi importante.

„75% din venituri sunt aeronautice, adică din operarea pasagerilor şi a aeronavelor. Aeronave mai avem, pasageri nu”, spune Valentin Iordache.

În perioada estivală, deasupra României controlorii de trafic dirijau în jur de 3000 de curse. La acest moment, numărul curselor a scăzut cu 90%.

Gabriel Tudorache, preşedintele sindicatului din Romatsa: „În momentul de faţă sunt undeva la vreo 300 (de curse) în ultimele 24 de ore care sunt doar cu umanitare, cu cargo. Iar dacă e să analizăm pe aeroporturi, uitaţi-vă bine că sunt aproape toate închise. Nu prea există zboruri comerciale, în sensul de cu pasageri, nu există deloc.”

În aeroporturile din România mai vin şi pleacă doar cei care lucrează în străinătate şi pentru care companiile organizează curse speciale.

Tarom şi Blue Air şi-au anulat toate cursele regulate. În această perioadă mai efectuează doar curse cargo şi la cerere.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici