Peste 30 de angajaţi confirmaţi cu noul COVID-19 la fabrica de frigidere din Găeşti

Un număr de 32 de angajaţi de la fabrica de frigidere Arctic din Găeşti, judeţul Dâmboviţa, au fost confirmaţi cu noul coronavirus, în urma testării profilactice a contacţilor primilor doi bolnavi din hală. Două linii de producţie au fost închise, de vineri până luni.

5343 afișări
Imaginea articolului Peste 30 de angajaţi confirmaţi cu noul COVID-19 la fabrica de frigidere din Găeşti

Potrivit unui comunicat transmis de DSP Dâmboviţa, au fost identificate două cazuri de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 în 7 şi 9 mai, la Arctic SA Găesti, astfel că fabrica de frigidere a decis testarea profilactică a tuturor contacţilor din hala de producţie „asamblare uşi”.

„Testările efectuate la primii 100 de salariaţi au evidenţiat pozitivarea a 32 de persoane, care nu prezentau simptomatologie specifică COVID-19 şi care nu au fost contacţi apropiaţi cu cele două cazuri de îmbolnăvire, conform definiţiei de caz. DSP Dâmboviţa a dispus dirijarea celor 32 de persoane către Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte”, se arată în comunicatul DSP Dâmboviţa.

De asemenea, membrii familiilor angajaţilor au fost izolate la domiciliu timp de 14 zile, cu monitorizare medicală.

Testarea profilactică a întregului colectiv de salariaţi continuă la fabrica de frigidere din Găeşti.

Totodată, s-a impus închiderea liniilor de producţie 3 şi 4, schimbul 1, începând de vineri, 15 mai, până luni, 18 mai, timp în care vor fi făcută dezinfecţie generală cu operator specializat.

Ancheta epidemiologică este în derulare la fabrica din Găeşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici