Peste 300 de infracţiuni economice, depistate de poliţişti în decembrie

Peste 300 de infracţiuni economice, de comiterea cărora sunt suspectate 284 de persoane, au fost depistate, în decembrie, de poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

108 afișări
Imaginea articolului Peste 300 de infracţiuni economice, depistate de poliţişti în decembrie

Peste 300 de infracţiuni economice, depistate de poliţişti în decembrie

Dintre persoanele cercetate pentru aceste infracţiui, 29 au fost reţinute sau arestate, precizează sursa citată.

De asemenea, 47 de persoane au fost cercetate în 30 de dosare complexe, faptele comise având urmări deosebit de grave prin cuantumul prejudiciului sau al numărului mare de persoane implicate, potrivit IGPR.

Din totalul celor 308 infracţiuni economice depistate în decembrie, cele mai frecvente au fost de evaziune fiscală (106), fals în înscrisuri (57), înşelăciuni în relaţiile comerciale (28).

Poliţiştii au mai constatat 21 infracţiuni de delapidare, 17 la Legea 86/2006 privind Codul vamal, 14 privind Codul fiscal, patru la Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, respectiv cinci la Legea 31/1990 privind societăţile comerciale, şi şase la Legea 656/2002 privind spălarea banilor.

De asemenea, poliţiştii au descoperit cinci infracţiuni de abuz în serviciu, opt fapte de corupţie, trei la Legea nr. 59/1934 privind legea cecului, două la Legea 82/1991 - Legea contabilităţii şi două de neglijenţă în serviciu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici