Peste 400 de reni, elfi şi moşi, "scăpaţi" pe străzile Clujului - GALERIE FOTO

Peste 400 de adulţi şi copii au alergat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la un cros caritabil desfăşurat pe o distanţă de 2,5 kilometri, costumaţi în Moş Crăciun, reni şi elfi. Scopul a fost să strângă bani pentru dezvoltarea educaţiei culturale a copiilor din mediul rural, transmite corespodentul MEDIAFAX

1213 afișări
Imaginea articolului Peste 400 de reni, elfi şi moşi, "scăpaţi" pe străzile Clujului - GALERIE FOTO

Peste 400 de reni, elfi şi moşi, "scăpaţi" pe străzile Clujului - GALERIE FOTO

Participanţii la ”Crosul lui Moş Crăciun” s-au adunat, sâmbătă seara, pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca costumaţi în Moş Crăciun, reni şi elfi şi au alergat 2,5 kilometri prin centrul oraşului, după care s-au întors la linia de start.

”Scopul crosului este unul caritabil, de a ajuta copiii selectaţi în cadrul proiectului <<Caravana cu poveşti>> al organizaţiei World Vision să se bucure de o viaţă mai bună. Este vorba de copii din mediul rural din judeţul Cluj care sunt într-o situaţie vulnerabilă din punct de vedere financiar, iar prin banii colectaţi în urma <<Crosului lui Moş Crăciun>> vom susţine actorii de la Teatrul Mini Reactor să ajungă la sate pentru a pune în scenă spectacole de teatru de păpuşi, iar copiii au posibilitatea să interacţioneze şi să-şi dezvolte imaginaţia, primind astfel acces la educaţie. La cros au participat peste 400 de adulţi şi copii, taxa de participare fiind 50 de lei”, a declarat Mihaela Torje, organizator din partea Asociaţiei Inceptis Movens.

Reprezentanţii World Vision România, biroul zonal Cluj, au declarat la rândul lor că proiectul ”Caravana cu poveşti” îşi propune să aducă spectacole de teatru de păpuşi în viaţa copiilor din mediul rural, în condiţiile în care, de cele mai multe ori, astfel de spectacole sunt aproape imposibil de experimentat de către copiii de la sate, deşi sunt cea mai bună modalitate de a le dezvolta creativitatea şi imaginaţia.

”Lumea basmelor, plină de aventuri, magie şi poveţe rămâne, astfel, deschisă doar copiilor din mediul urban, cei de la sate nereuşind să ajungă din cauza distanţei şi pentru că accesul la astfel de spectacole costă, iar mulţi dintre părinţii din mediul rural nu îşi permit să suporte aceste costuri. Proiectul se adresează unui număr de peste 5.000 de copii, din clasele I-VIII. Fiecare astfel de reprezentaţie necesită un buget de minim 1.500 de lei pentru a ajunge gratuit în faţa copiilor din mediul rural. Dorinţa noastră este ca cei mici să aibă posibilitatea să vadă măcar câte un spectacol, pe care să îl putem duce în fiecare din cele 13 centre de comună din judeţul Cluj în care activăm. Proiectul va contribui, într-un mod extrem de plăcut, la educaţia copiilor, la dezvoltarea imaginaţiei şi a creativităţii acestora”, au spus sursele citate.

Printre poveştile şi personajele din cadrul ”Caravanei cu poveşti” fac parte Micul Prinţ, Madame Pové, Moş Timp sau Harababura Roz Albastră.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici