Peste 5.600 de hectare de culturi agricole din Olt, distruse de grindină. Fermierii cer despăgubiri

Peste 5.600 de culturi agricole din şase localităţi situate în sudul judeţului Olt au fost afectate de grindină, fermierii solicitând despăgubiri de la guvern, transmite corespondentul MEDIAFAX.

240 afișări
Imaginea articolului Peste 5.600 de hectare de culturi agricole din Olt, distruse de grindină. Fermierii cer despăgubiri

Peste 5.600 de hectare de culturi agricole din Olt, distruse de grindină. Fermierii cer despăgubiri

Reprezentanţii Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Olt au declarat, pentru MEDIAFAX, că au fost afectate culturile de cereale din localităţile Bucinişu, Obârşia, Izbiceni, Tia Mare, Morungav şi Cilieni.

Comisiile de specialitate de la nivelul judeţului au centralizat situaţia, în Olt fiind afectată o suprafaţă de 5.639 hectare.

„Grindina a afectat localităţile Bucinişu, Obârşia, Izbiceni, Tia Mare, o suprafaţă mică la Cilieni şi Morunglav. Au fost făcute procese verbale de constatare, fiind afectate culturile de grâu, orzoaică, porumb, floarea soarelui, ceva legume şi viţă de vie. În total, avem afectată o suprafaţă de 5.639 hectare. În sudul judeţului, culturile au fost afectate în procent mai mare, de 70-80 la sută”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Jan Vasiloaica, din cadrul DADR Olt.

Acesta a adăugat că au fost efectuate controale în localităţile afectate. Fermierii olteni au fost despăgubiţi şi anul trecut de guvern, după ce culturile agricole le-au fost afectate de fenomenele meteo.

„Localităţile afectate au trimis rapoartele operative, după care s-a făcut constatarea de către comisia judeţeană numită prin ordin al prefectului. Cei din comisie s-au deplasat în localităţile afectate, urmând să trimitem situaţia la Guvern”, a mai spus Jan Vasiloaica.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici