Peste 50.000 de nopţi de cazare rezervate de români în iunie cu vouchere de vacanţă

  • Românii au rezervat, în luna iunie, peste 50.000 de nopţi de cazare folosind vouchere de vacanţă.
  • Mamaia şi staţiunile balneoclimaterice de pe Valea Prahovei au fost preferate de turiştii din ţara noastră
  • Preţul mediu achitat a fost de 1.089 de lei.
856 afișări
Imaginea articolului Peste 50.000 de nopţi de cazare rezervate de români în iunie cu vouchere de vacanţă

Peste 50.000 de nopţi de cazare rezervate de români în iunie cu vouchere de vacanţă

Românii au rezervat, în luna iunie, peste 50.000 de nopţi de cazare folosind vouchere de vacanţă. Mamaia şi staţiunile balneoclimaterice de pe Valea Prahovei au fost preferate de turiştii din ţara noastră, care au achitat un preţ mediu per sejur de 1.089 de lei.

Datele înregistrate de portalul de rezervări hoteliere Travelminit.ro arată că în luna iunie, turiştii români au înlocuit vacanţele în Bulgaria şi Grecia cu sejururi la pensiunile din România.

Atunci când caută un loc pentru concediu, românii sunt interesaţi de existenţa unei piscine şi de restaurantul propriu.

În iunie, românii au rezervat peste 50.000 de nopţi de cazare folosind vouchere de vacanţă, cele mai căutate destinaţii de vacanţă fiind litoralul Marii Negre, Valea Prahovei, staţiunile balneare şi oraşele istorice, precum Sibiu, Cluj-Napoca, Sighişoara.

Preţul mediu al sejururilor achitate cu vouchere de vacanţă este de 1.089 de lei pentru două persoane timp de 3 nopţi.

„Dată fiind incertitudinea posibilităţii de a călători în destinaţiile estivale bine cunoscute românilor, precum Grecia, Bulgaria şi Turcia, tot mai mulţi români se reorientează spre destinaţii din ţara noastră. Valea Prahovei, zonele balneoclimaterice şi litoralul rămân cele mai căutate destinaţii pentru cei care îşi doresc să călătorească în ţara noastră.

Aproape jumătate dintre rezervările făcute pe portalul Travelminit.ro sunt pentru vacanţe last minute, ce au check in-ul în mai puţin de două săptămâni de la data rezervării”, spun reprezentanţii Travelminit.ro.

Numărul de nopţi de cazare arată o creştere cu 8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cele mai multe rezervări cu tichete de vacanţă au fost făcute de familii (45%), iar costul mediu al unei vacanţe pentru doi adulţi şi 1-2 copii este de 1.065 RON/3 nopţi. De asemenea, mare parte din rezervări au fost efectuate şi de cupluri (42%), iar costul mediu al unei vacanţe pentru două persoane este de 726 RON/2 adulţi/3 nopţi.

Peste 30% dintre românii care au rezervat concedii cu vouchere de vacanţă au suplimentat valoarea tichetelor pentru a achiziţiona cazare pe o perioadă mai îndelungată sau servicii de masă extinse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cazare,
rezervare,
turism

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici