Peste 50 de elevi înzăpeziţi în apropiere de telegondola din Vâlcan au coborât pe jos în oraşul Vulcan

52 de elevi din Slatina, al căror autocar a rămas înzăpezit la baza telegondolei din staţiunea Pasul Vâlcan, judeţul Hunedoara, au coborât pe jos până în oraşul Vulcan, unde au fost cazaţi la o pensiune până luni.

273 afișări
Imaginea articolului Peste 50 de elevi înzăpeziţi în apropiere de telegondola din Vâlcan au coborât pe jos în oraşul Vulcan

Peste 50 de elevi înzăpeziţi în apropiere de telegondola din Vâlcan au coborât pe jos în oraşul Vulcan (Imagine: Thomas Dan/ Arhiva Mediafax Foto)

Primarul din Vulcan, Gheorghe Ile, a urcat la elevii blocaţi şi, alături de însoţitorii lor, a decis ca aceştia să coboare pe jos, până în localitate, unde să fie cazaţi.

În cele din urmă, elevii au ajuns pe jos în localitatea Vulcan, unde au fost cazaţi pentru noaptea de duminică spre luni.

Un elev din cei 52 a coborât mai repede faţă de colegii lui, deoarece rudele sale au urcat la autocar să îl ia.

"Am urcat pe jos după copil, după ce am fost anunţaţi de rudele din Slatina că nepotul nostru nu are cu ce coborî de la telegondolă. Era inacceptabil drumul, abia puteai merge. Numai când coboram noi, urca primarul cu maşina de teren", a declarat mătuşa unuia dintre elevii din Slatina.

Unul dintre elevi a declarat că autorităţile din Vulcan au reacţionat târziu la apelul excursioniştilor, având în vedere că aşteptarea autorităţilor a durat circa patru ore.

Elevii erau sosiţi în Valea Jiului pentru a vizita staţiunea Pasul Vâlcan, iar autocarul a rămas înzăpezit în apropierea bazei telegondolei care face legătura între localitate şi munte.

Potrivit unei rude a unui elev aflat în autocar, copiii au fost cu telegondola în Pasul Vâlcan, dar autocarul a rămas înzăpezit la coborâre.

Primarul din Vulcan, Gheorghe Ile, a declarat că zăpada era foarte mare şi se intervenea pentru a elibera drumul.

"Acţionăm cu un buldozer ca să îi ajutăm să-şi continue drumul. Stratul de zăpadă atinge 80 de centimetri", a spus Ile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici