Peste 52.000 de amenzi, aplicate într-o săptămână în controalele poliţiştilor la frontiere

Poliţiştii au aplicat 52.712 amenzi în valoare de peste 11 milioane de lei, au constatat 1.579 de infracţiuni şi au reţinut 2.150 de permise de conducere, în ultima săptămână, în cadrul controalelor pentru siguranţă la frontierele de sud şi vest ale ţării.

86 afișări
Imaginea articolului Peste 52.000 de amenzi, aplicate într-o săptămână în controalele poliţiştilor la frontiere

Peste 52.000 de amenzi, aplicate într-o săptămână în controalele poliţiştilor la frontiere (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

În perioada 22 - 28 august, Poliţia Română, pe lângă activităţile curente, a organizat 3.463 de acţiuni suplimentare pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, precum şi pentru o deplasare în condiţii de siguranţă înspre frontierele României.

Poliţiştii au efectuat 139 de percheziţii, au instituit 2.653 de filtre rutiere şi au identificat 28 de autoturisme care figurau ca fiind sustrase. Au fost confiscate 80 de arme, dintre care 18 letale şi 62 neletale şi 1.228 de bucăţi de muniţie.

Pe parcursul celor şapte zile, poliţiştii au constatat 1.579 de infracţiuni, dintre care 970 în flagrant. Dintre acestea, 654 de infracţiuni au fost la regimul circulaţiei rutiere şi 92 la regimul armelor şi muniţiilor.

Pentru infracţiunile comise, 101 persoane au fost reţinute, iar faţă de 51 persoane a fost dispusă măsura arestării preventive.

În această perioadă, au fost depistate 82 persoane urmărite, dintre care opt aveau emise pe numele lor mandat de arestare preventivă, 32 aveau mandat de executare a pedepsei închisorii, iar 14 aveau pe numele lor mandate europene de arestare.

De asemenea, poliţiştii au aplicat 52.712 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală 11.021.413 lei, dintre care 42.785 au fost aplicate pentru abateri prevăzute de OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Dintre acestea, 207 au fost pentru consum de alcool şi 15.714, pentru încălcarea vitezei regulamentare.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 2.150 de permise de conducere şi 999 de certificate de înmatriculare.

În luna august, din dispoziţia chestorului general de poliţie Petre Tobă, Poliţia Română organizează acţiunea "Blocada" la frontierele de vest şi sud ale României, cu participarea poliţiştilor din cadrul inspectoratelor de poliţie ale judeţelor de la graniţă, ale judeţelor limitrofe acestora, precum şi de la secţiile regionale de poliţie transporturi. De asemenea, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, acţiunile pentru prevenirea faptelor antisociale au fost intensificate în toată ţara.

În perioada 28 - 31 august, 9.250 de poliţişti acţionează la nivel naţional. O atenţie deosebită este acordată magistralelor CFR care fac legătura cu intrările-ieşirile din ţară, precum şi aeroporturilor internaţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici