Peste 520 de angajaţi de la ArcelorMittal Hunedoara s-au înscris pe listele de disponibilizări

Peste 520 de angajaţi ai ArcelorMittal Hunedoara s-au înscris, începând din 16 decembrie 2008 şi până marţi, pe listele persoanelor care urmează să fie disponibilizate la cerere, transmite corespondentul MEDIAFAX.

42 afișări

Listele s-au închis marţi, la ora 14.00, iar potrivit conducerii ArcelorMittal Hunedoara cererile vor fi analizate şi din firmă vor fi disponibilizaţi doar angajaţii de care nu este nevoie.

"Nu ştim câţi dintre oamenii înscrişi pe liste vor pleca efectiv. Astăzi (marţi - n.r.) se va întruni o comisie care va analiza solicitările", a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, directorul ArcelorMittal Hunedoara, Remus Păţan.

Potrivit acestuia, unii angajaţi vor pleca din societate începând din 1 aprilie, iar alţii din 10 aprilie.

Producţia la combinatul siderurgic din Hunedoara, oprită în februarie, a fost reluată în urmă cu aproximativ două săptămâni, iar potrivit conducerii există comenzi pentru toată luna aprilie.

Listele de disponibilizări au fost deschise la jumătatea lunii decembrie a anului trecut, iar disponibilizaţii vor primi sume de bani la plecare în funcţie de vechimea în muncă, dar şi salarii lunare, pe anumite termene.

"Plăţile compensatorii sunt între 10.000 şi 25.000 de lei, în funcţie de vechimea în muncă. Spre exemplu, un angajat care are până la cinci ani vechime în combinat poate beneficia, conform contractului colectiv de muncă, de plăţi compensatorii de 10.000 de lei", declara, în decembrie, liderul Sindicatului "Siderurgistul", Petru VaidoşVaidoş.

Angajaţii care au vechime în combinat mai mică de cinci ani nu vor mai beneficia, însă, şi de salariile oferite de firmă. În schimb, cei cu vechime între cinci si zece ani vor lua salarii timp de şase luni, pe lângă plăţile compensatorii, cei care au între 10 şi 15 ani vechime vor primi salariu timp de nouă luni, cei care au vechime între 15 si 20 de ani vor beneficia de salarii timp de 12 luni salariu, iar angajaţii cu vechime între 20 si 25 ani vor primi salarii timp de 15 luni. Angajaţii cu vechime între 25 şi 30 de ani vor primi salariul brut individual timp de 18 luni.

ArcelorMittal Hunedoara produce ţagle pentru ţevi, profile grele mijlocii şi uşoare, oţel beton, sârmă, profile speciale şi pentru minerit.

Compania şi-a schimbat denumirea din Mittal Steel Hunedoara în ArcelorMittal Hunedoara ca urmare a preluării, în 2006, de către Mittal Steel, cel mai mare producător siderurgic din lume, a grupului siderurgic european Arcelor, al doilea producător mondial de oţel.

Grupul ArcelorMittal mai deţine în România alte trei combinate, la Iaşi, Galaţi şi Roman, precum şi operatorul portuar Romportmet Galaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici