Peste 60.000 de foşti angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne ar putea avea pensia recalculată

Peste 60.000 de foşti angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) ar putea avea pensia recalculată, după sistemul pensiilor militare de stat reintrodus din 1 ianuarie 2016, cei vizaţi putând contacta specialiştii Casei de Pensii din MAI la numărul pus la dispoziţie de minister.

Peste 60.000 de foşti angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne ar putea avea pensia recalculată

Sistemul pensiilor militare de stat a fost reintrodus din 1 ianuarie 2016 după ce a intrat în vigoare Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. Peste 60.000 de persoane aflate în evidenţa Casei de Pensii Sectoriale a MAI vor putea beneficia de o recalcuare a pensiei.

În acest sens, ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a dispus înfiinţarea unei linii telefonice speciale prin care foştii angajaţi ai minsterului care vor să obţină mai multe informaţii despre lege sau despre recalcularea pensiei pe care o au pot discuta cu specialiştii Casei de Pensii a MAI. Numărul de telefon 021 264 8505 poate fi apelat de luni până vineri, în intervalul 08.00- 16.00.

Pe taloanele de pensii din luna ianuarie 2016, va fi introdusă o menţiune prin care oamenii sunt informaţi că, până la data de 30.06.2016, îşi pot exprima opţiunea cu privire la perioada de timp avută în vedere pentru realizarea recalculării pensiei.

Cei interesaţi pot transmite solicitări de informaţii şi pe mail la adresa casadepensii@mai.gov.ro sau la adresa de corespondenţă a Casei de Pensii a MAI - Bucureşti, Strada George Georgescu nr. 3, sector 4, Cod Poştal 040131.

În plus, pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, www.mai.gov.ro, pe prima pagină, la secţiunea ”Utile”, a fost creat un link către pagina Casei de Pensii a MAI (http://www.mai.gov.ro/index03_3_04.html), unde pot fi găsite informaţii referitoare la noile prevederi legale privind pensiile militare, răspunsuri la întrebări frecvente şi modalităţile de contactare a specialiştilor de la Casa de Pensii a MAI.

Potrivit Legii 223/2015, vor beneficia de pensii militare politiştii, militarii şi funcţionarii publici cu statut special care vor îndeplini, începând cu ianuarie 2016, condiţiile legale de pensionare.

Mai exact, este vorba de cadrele militare, soldaţii, gradaţii profesionişti, militarii şi jandarmii angajaţi pe baza de contract, preoţii militari, poliţiştii si funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare (care sunt încadraţi în Ministerul Justiţiei sau în unităţi subordonate acestuia).

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 10 comentarii
Taguri:
MAI ,
PENSII ,
RECALCULARE ,
militar ,
pensie
COMENTARII
  • gomez 22 ian 2016

    citi militari din leturile 60 -89 au dus niste porci din cei care azi pretind ca au servit patria i au carat pe scarile din locuintele asigurate destat beti manga si ne certau sotiile lor

  • pensia ta 6 ian 2016

    Daca ai dubii legate de valoarea pensiei tale sau nu ai garantia ca ti-au fost introduse toate veniturile realizate pentru calculul pensiei tale , poti accesa serviciile de calcul si consultanta dezvoltate de pensiata. ro ; Afla din timp ce valoare are pensia ta !

  • Pensionar public 6 ian 2016

    -pana in 2009 pensia medie era mai mare decat salariul minim pe economie. Acum este invers. De ce ? -de ce nu suntem egali toti acum la calcularea pensiei. Diferentierile financiare au fost deja facute pe timpul activitatii (cu urmari la calculare pensiei). Vrem si noi sa beneficiem ca si EI de acelasi…

  • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.

ULTIMA ORĂ
Decizia care provoacă un CUTREMUR în Uniunea Europeană. ULTIMATUMUL a fost dat. România este afectată direct