Peste 60 de morţi în accidente rutiere, în Bucureşti, în anul 2014

Peste 60 de oameni au murit, 583 au fost grav răniţi şi 91 au fost răniţi uşor, în Bucureşti, unde în 2014 s-au înregistrat 614 acccidente grave, potrivit bilanţului Brigăzii de Poliţie Rutieră pentru anul trecut.

315 afișări
Imaginea articolului Peste 60 de morţi în accidente rutiere, în Bucureşti, în anul 2014

Peste 60 de morţi în accidente rutiere, în Bucureşti, în anul 2014 (Imagine: Shutterstock)

"În anul 2014, în Bucureşti s-au înregistrat 614 de accidente rutiere grave soldate cu 61 de persoane decedate, 583 de răniţi grav şi 91 de răniţi uşor", se arată în materialul de bilanţ.

Potrivit poliţiştilor rutieri, principala cauză de producere a accidentelor rutiere din Capitală rămâne traversarea neregulamentară, în condiţiile în care, din vina pietonilor, s-au produs 226 de accidente rutiere grave, soldate cu 29 de morţi şi 200 de răniţi grav.

Cea de-a doua cauză de producere a accidentelor rutiere este, conform poliţiştilor, neacordarea de prioritate pentru pietoni. În Bucureşti, au fost ucise pe zebră 12 persoane, iar 125 au fost grav rănite.

Cea de-a treia cauză de producere a accidentelor rutiere grave în Capitală este neacordarea de prioritate pentru alte vehicule. Din această cauză s-au produs 61 de accidente, soldate cu cinci morţi şi 60 de răniţi grav.

Conform bilanţului Brigăzii Rutiere, numărul persoanelor care au decedat ca urmare a traversării neregulamentare reprezintă 47,56 la sută din cel al persoanelor decedate în urma accidentelor rutiere.

În ceea ce priveşte vinovăţia, aceasta a aparţinut şoferilor în 56,59 la sută din totalul accidentelor rutiere grave, iar în 36,37 la sută vina a fost a pietonilor.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici