Peste 60 de persoane cu dizabilităţi participă la un turneu european de judo adaptat nevoilor lor, în Cluj

Peste 60 de persoane, majoritatea copii cu dizabilităţi din România şi alte trei ţări, se întrec, duminică, la Cluj-Napoca, în Open-ul european de judo adaptat pentru persoanele cu nevoi speciale, eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

231 afișări
Imaginea articolului Peste 60 de persoane cu dizabilităţi participă la un turneu european de judo adaptat nevoilor lor, în Cluj

Peste 60 de persoane cu dizabilităţi participă la un turneu european de judo adaptat nevoilor lor, în Cluj

Preşedintele Asociaţiei AGA Down Sindrom Cluj, Antoaneta Vanea, organizatorul manifestării, a declarat, duminică, presei, că la competiţie participă persoane cu sindrom Down, autism, paralizii cerebrale sau cu afecţiuni de vedere.

„Sala Sporturilor <<Horia Demian>> găzduieşte, în premieră la Cluj-Napoca, Open-ul european de judo adaptat persoanelor cu nevoi speciale. În competiţie se întrec peste 60 de judokani din România dar şi din Olanda, Elveţia şi Suedia. Sunt persoane, majoritatea copii, cu sindrom Down, cu autism, paralizii cerebrale, puţin văzători. Cei mai buni vor fi răsplătiţi cu diplome şi medalii. Manifestarea face parte din evenimentele dedicate Centenarului Marii Uniri”, a spus Vanea.

Potrivit acesteia, băieţelul ei diagnosticat cu sindrom Down a devenit, în urma practicării judo-ului, mai disciplinat, şi nu poate număra în limba română dar în japoneză numără până la 10.

Antrenorul AGA Down Sindrom Cluj, Laszlo Balasz, a declarat, la rândul său, că Open-ul de judo este structurat pe 5 nivele de dizabilitate, la competiţie participând judokani cu vârste cuprinse între 5 şi 40 de ani.

Competiţia este realizează cu sprijinul Special Needs Judo Union, Federaţiei Române de Judo, Clubul Sportiv „U” Cluj şi Asociaţiei DOWN Bucureşti.

Printre arbitri competiţiei se numără jandarmul clujean Adrian Petre, câştigător al medaliei de bronz la Campionatul Mondial de Judo din anul 2016 şi deţinător al recordului naţional de flotări pe dosul palmelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici