Peste 65.000 de candidaţi la a doua sesiune a bacalaureatului care începe luni

Peste 65.000 de candidaţi ar putea participa la a doua sesiune a examenului de bacalaureat care începe luni, în 23 şi 24 august fiind organizate probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi în limba maternă.

28 afișări
Imaginea articolului Peste 65.000 de candidaţi la a doua sesiune a bacalaureatului care începe luni

Peste 65.000 de candidaţi la a doua sesiune a bacalaureatului care începe luni (Imagine: Eduad Andrei/Mediafax Foto)

După prima sesiune a bacalaureatului au fost respinşi 61.946 de candidaţi. Pe lângă cei respinşi în prima sesiune, la examenul care va avea loc între 23 august şi 9 septembrie (ziua în care vor fi afişate rezultatele finale) se vor putea înscrie şi candidaţi care nu au promovat în alte sesiuni sau care nu au participat până în august 2010 la nicio testare de acest fel.

Potrivit calendarului, sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat debutează cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi în limba maternă, în 23 şi 24 august. În perioada 24-25 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă modernă, iar între 26 şi 27 august - evaluarea competenţelor digitale.

Probele scrise de la examenul de bacalaureat încep în 30 august cu limba şi literatura română, urmată în 31 august de proba la limba şi literatura maternă, 1 septembrie - proba obligatorie a profilului şi 3 septembrie - proba la alegere a profilului şi specializării. În 5 septembrie vor fi afişate rezultatele (până la ora 16.00), după care pot fi depuse eventualele contestaţii (între orele 16.00 şi 20.00). În intervalul 7-8 septembrie vor fi rezolvate contestaţiile, iar în 9 septembrie vor fi anunţate rezultatele finale.

În 2009, sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat a avut loc în intervalul 17 august - 3 septembrie. După prima sesiune a bacalaureatului din 2009 au fost respinşi 41.800 de candidaţi, iar la sesiunea din toamnă au fost înscrişi 47.500.

Unele universităţi au anunţat organizarea concursului de admitere la începutul lunii septembrie. Înscrierea la facultate se poate face după afişarea rezultatelor la bacalaureat, respectiv din 5 septembrie pentru cei care nu depun contestaţii şi după 9 septembrie pentru cei care contestă rezultatul la bacalaureat şi aşteaptă recorectarea lucrării.

Termenul limită pentru organizarea concursului de admitere în universităţi poate fi chiar şi prima zi de începere a anului universitar, respectiv 1 octombrie, a precizat Ministerul Educaţiei, în replică la comentariile privind suprapunerea bacalaureatului cu data înscrierilor la facultate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici