Peste 7.000 de persoane au făcut Covid după prima doză de vaccin, peste o mie după a doua

  • Valeriu Gheorghiţă a anunţat marţi că peste 7.000 de persoane au făcut infecţie după administrarea primei doze de vaccin.
  • 1.012 persoane au fost confirmate cu infecţie cu Sars-Cod-2 după administrarea celei de-a doua doze de vaccin.
3448 afișări
Imaginea articolului Peste 7.000 de persoane au făcut Covid după prima doză de vaccin, peste o mie după a doua

Peste 7.000 de persoane au făcut Covid după prima doză de vaccin, peste o mie după a doua

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid din România, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat marţi că peste 7.000 de persoane au făcut infecţie după administrarea primei doze de vaccin, în timp ce peste 1.000 au făcut Covid după ce au primit ambele doze. 

„De la începutul vaccinării şi până în prezent un număr de 7.145 de persoane, ceea ce înseamnă 0,49% din totalul celor vaccinaţi cu prima doză, au avut un test pozitiv de infecţie cu Sars-Cov-2 după administrarea primei doze. Dintre acestea, peste 2.083 de persoane, ceea ce înseamnă aproape 30%, care au fost confirmate cu infecţie Sars-Cov-2 după administrarea primei doze, au efectuat şi doza de rapel la acest moment”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Acesta a precizat că perioada medie de timp de la prima doză până în momentul diagnosticării a fost de 9 zile.

De asemenea, alte 1.012 persoane au fost confirmate cu infecţie cu Sars-Cod-2 după administrarea celei de-a doua doze de vaccin, din data de 27 decembrie până în prezent, ceea ce înseamnă 0,14% din numărul total al persoanelor vaccinate cu două doze.

„Ne aşteptăm ca formele de severitate să fie mult diminuate comparativ cu situaţia în care persoanele nu au fost vaccinate”, a mai spus coordonatorul campaniei de vaccinare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici