Peste 70 de elevi şi profesori de la o şcoală din Satu Mare, la spital cu toxiinfecţie alimentară

Peste 70 de elevi de clasa a VIII-a şi profesori de la o şcoală din Satu Mare au ajuns la spital, joi noapte, cu simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce au participat la banchetul de absolvire organizat la un restaurant din oraş, ei fiind externaţi în cursul zilei de vineri.

562 afișări
Imaginea articolului Peste 70 de elevi şi profesori de la o şcoală din Satu Mare, la spital cu toxiinfecţie alimentară

Peste 70 de elevi şi profesori de la o şcoală din Satu Mare, la spital cu toxiinfecţie alimentară (Imagine: Shutterstock)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean Satu Mare, Constantin Demian, peste 70 de persoane, elevi şi profesori, au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe joi noapte între orele 22.30 - 23.00, acuzând dureri abdominale, greţuri şi vărsături.

El a precizat că simptomele au apărut la aproximativ o oră după ce elevii şi profesorii, care participau la banchetul de absolvire a clasei a VIII-a, au mâncat aperitivul.

Conform sursei citate, din cele peste 70 de persoane care au ajuns la spital, 55 au rămas internate pe parcursul nopţii, iar dintre acestea 30 au fost externate vineri dimineaţă. Până vineri după-amiază toţi cei 55 de pacienţi rămaşi în spital au fost externaţi.

"Au fost internaţi la diverse secţii, pentru că nu erau destule locuri, simptomele de toxiinfecţie alimentară erau uşoare spre medii, iar începând de vineri dimineaţă a început externarea pacienţilor, astfel că toţi au ieşit din spital, starea lor fiind bună", a spus Demian.

Constantin Demian a mai spus că angajaţii unităţii medicale au luat probe biologice pentru a fi analizate.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare au declarat că fac verificări la restaurantul unde a avut loc banchetul de absolvire şi că până în prezent nu a fost luată nicio măsură în acest caz fiind aşteptate rezultatele controlului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici