Peste 800.000 de elevi nu au acces la internet, dar Ministerul Educaţiei cere şcolilor să se conecteze la platformele digitale de învăţare

  • Ministerul Educaţiei şi Cercetării cere şcolilor să se conecteze la platformele digitale de învăţare
  • Consiliul Naţional al Elevilor transmite că primul pas este ca toţi elevii să aibă acces la internet
  • Peste 800.000 de elevi nu au acces la un device conectat la internet
539 afișări
Imaginea articolului Peste 800.000 de elevi nu au acces la internet, dar Ministerul Educaţiei cere şcolilor să se conecteze la platformele digitale de învăţare

Peste 800.000 de elevi nu au acces la internet

Nu toţi copiii ştiu ce înseamnă şcoală online. Peste 800.000 de elevi nu au acces la un dispozitiv conectat la internet, scrie News.ro.

Cu toate acestea, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a transmis sâmbătă o adresă prin care cere şcolilor să se conecteze la platformele digitale de învăţare.

Consiliul Naţional al Elevilor spun că în primă fază trebuie achiziţionate device-uri conectate la internet, distribuirea acestora şi ulterior, conectarea şcolilor la platformele educaţionale.

„Pe data de 19 septembrie, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a transmis, către inspectoratele şcolare judeţene, o adresă prin care solicită ca toate unităţile de învăţământ să fie conectate la platformele digitale de învăţare, puse la dispoziţie de către Google şi Microsoft, pentru a facilita învăţarea în mediul online a elevilor. Consiliul Naţional al Elevilor atrage atenţia asupra faptului că această măsură este insuficientă, întrucât asigurarea conectării unităţilor de învăţământ preuniversitar la platforme educaţionale nu garantează accesul elevilor la educaţie de calitate, deoarece la momentul de faţă peste 800 de mii de elevi nu au acces la un dispozitiv conectat la internet”, transmite Consiliul Elevilor.

„Conectarea unităţilor de învăţământ la platforme de educaţie online este esenţială, însă aceasta este eficientă doar dacă este precedată de asigurarea accesului la internet pentru toţi elevii şi toate cadrele didactice. În caz contrar, reprezintă o altă formă fără fond, aşa cum ne-au obişnuit deja guvernanţii”, spune Rareş Voicu, liderul Consiliului Naţional al Elevilor.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici