Peste două tone de tutun, confiscat de poliţiştii din Mureş - FOTO

Peste 1.300 de kilograme de tutun mărunţit, 1.000 de kilograme de frunză de tutun, sute de ţigarete, o maşină de mărunţit şi o moară pentru tutun au fost confiscate, duminică, în urma unor percheziţii ale poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Mureş.

190 afișări
Imaginea articolului Peste două tone de tutun, confiscat de poliţiştii din Mureş - FOTO

Peste două tone de tutun, confiscat de poliţiştii din Mureş - FOTO

Potrivit IGPR, poliţiştii specializaţi în combaterea investigării criminalităţii economice din judeţul Mureş au desfăşurat, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu Mureş, un număr de cinci percheziţii domiciliare, la locuinţele unor persoane bănuite de deţinere de produse accizabile.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada 2015-2017, mai multe persoane de pe raza judeţului Mureş ar fi deţinut în afara antrepozitului fiscal şi ar fi comercializat tutun de fumat, prin intermediul site-urilor de vânzări on-line, sustrăgându-se astfel de la plata accizelor datorate bugetului de stat. În urma percheziţiilor au fost ridicate, în vederea confiscării, aproximativ 2.400 kg de tutun de fumat, produs care se afla în afara antrepozitului fiscal autorizat, 756 de ţigarete, o moară de mărunţit tutun folosită de persoanele bănuite la mărunţirea foilor de tutun, precum şi o maşină de fabricat ţigarete”, arată IGPR.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat se ridică la 1.050.000 de lei.

În urma percheziţiilor, cinci persoane vor fi audiate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici