Peste o mie de angajaţi de la Dacia sunt trimişi din nou în şomaj tehnic

  • 1100 de angajaţi de la secţiile Presaj şi Mecanică stau în şomaj tehnic în perioada 2-30 iunie
  • Măsura a fost luată din cauza lipsei comenzilor
  • Dacia a reluat activitatea integral în data de 4 mai
  • În uzina de la Mioveni se produc acum aproximativ 1180 de maşini/zi
1176 afișări
Imaginea articolului Peste o mie de angajaţi de la Dacia sunt trimişi din nou în şomaj tehnic

Sursa foto: Mediafaxfoto

1100 de angajaţi de la uzina Dacia de la Mioveni intră, de azi, în şomaj tehnic. Măsura vine la nici o lună de zile de când în fabrică a fost reluată integral activitatea. 15 mii de oameni lucrează în fabrică.

Potrivit liderilor de sindicat, cei 1100 de salariaţi care vor sta acasă în şomaj tehnic sunt din Secţiile Presaj şi Mecanică, secţii care produc piese şi subansamble pentru fabrici din Rusia, Maroc,Brazilia, Franţa, care sunt închise.

“ Cei care sunt în şomaj tehnic fac piese pentru alţii. Atunci, nelucrând ei, n-au ce să lucreze nici ai noştri.(…) Din 15 mii de oameni, stăm acasă 1100. Am convenit ca Presajul să lucreze doar în două schimburi. Fiecare echipă, când îi vine rândul la schimbul trei, stă acasă.” a declarat, pentru MEDIAFAX, Nicolae Pavelescu, lider de sindicat Dacia

760 de angajaţi din  Secţia Motoare nu vor mai veni la muncă până la finalul lunii iunie.

Dacia a reluat activitatea integral în data de 4 mai, însă acum se produc doar 1180 de maşini pe zi, potrivit sindicaliştilor.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici