Peste o mie de persoane au participat la mitingul de susţinere a primarului din Baia Mare

Peste o mie de persoane au participat, duminică, la un marş al tăcerii pe străzile din Baia Mare, organizat pentru susţinerea primarului Cristian Anghel, condamnat la închisoare pentru fapte de corpuţie, unii dintre participanţi având pancarte pe care scria "Libertate primarului", "Anghel liber".

170 afișări
Imaginea articolului Peste o mie de persoane au participat la mitingul de susţinere a primarului din Baia Mare

Peste o mie de persoane au participat la mitingul de susţinere a primarului din Baia Mare (Imagine: Ghiţă Porumb/Mediafax Foto)

Participanţii s-au adunat, în jurul orei 12.00, în faţa Palatului de Justiţie din Baia Mare, printre aceştia aflându-se angajaţi ai Primăriei Baia Mare, membri ai PNL Maramureş, cei doi viceprimari ai oraşului Mircea Dolha şi Istvan Ludescher şi reprezentanţi ai Consiliului Local.

De la Palatul Justiţiei, participanţii au pornit într-un marş al tăcerii pe traseul Bulevardul Republicii - Bulevardul Bucureşti - Piaţa Revoluţiei, până la Prefectură, circulaţia în zonă fiind îngreunată pentru scurt timp, iar poliţiştii dirijând traficul.

Unii dintre participanţi au purtat pancarte pe care scria "Libertate primarului", "Anghel liber", "Libertate la CEDO" şi au avut garoafe albe.

Ajunşi în faţa Prefecturii, participanţii la marş au strigat "Vrem primarul înapoi".

Marş de susţinere a primarului Cristian Anghel

Unul dintre viceprimarii municipiului Baia Mare, Mircea Dolha (PDL), a declarat, la Prefectură, în faţa participanţilor, că va lupta pentru Cristian Anghel pentru că acesta este nevinovat şi că îl va susţine chiar dacă este din alt partid.

Protestatarii au susţinut că este abuzivă decizia Curţii de Apel Cluj de condamnare a primarului din Baia Marea, Cristian Anghel, la doi ani şi jumătate de închisoare cu executare, pentru fapte de corupţie.

Participanţii au fost însoţiţi de poliţişti şi jandarmi pe tot parcursul mitingului, care s-a încheiat în jurul orei 15.00.

Primarul municipiului Baia Mare, Cristian Anghel (PNL), a fost condamnat, miercuri, de Curtea de Apel Cluj, la doi ani şi jumătate de închisoare cu executare, pentru fapte de corupţie. Sentinţa Curţii de Apel Cluj este definitivă. De asemenea, judecătorii au pus sechestru pe bunurile primarului, acesta având de plătit Primăriei Baia Mare un prejudiciu de aproximativ 394.000 de euro. Prin aceeaşi sentinţă, primarului i-au fost interzise mai multe drepturi pe o perioadă de doi ani, după executarea pedepsei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici