Peste o tonă de carne infestată cu pestă porcină, vândută în hala din piaţa din Târgu-Jiu

Peste o tonă de carne infestată cu pestă porcină africană a fost vândută în hala din Piaţa Centrală din Târgu-Jiu. Virusul a fost descoperit abia după ce carnea adusă de la un abator din judeţul Vâlcea a fost vândută.

347 afișări
Imaginea articolului Peste o tonă de carne infestată cu pestă porcină, vândută în hala din piaţa din Târgu-Jiu

Peste o tonă de carne infestată cu pestă porcină, vândută în hala din piaţa din Târgu-Jiu

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj au declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că inspectorii au făcut un control în hala din Piaţa Centrală din Târgu-Jiu, după ce întreaga cantitate de carne infestată cu pestă porcină africană fusese vândută.

Directorul DSVSA Gorj, Nicolae Călescu, a declarat că în 19 octombrie s-au sacrificat porci din Argeş la un abator din Vâlcea. Tot atunci a intrat în hala de carne din Târgu-Jiu, conform facturii, peste o tonă de carne de porc.

„Noi am fost anunţaţi pe data de 28 octombrie de la Vâlcea că suntem şi noi printre judeţele unde a intrat carnea din acest lot, imediat am instituit o echipă, s-a deplasat la faţa locului, a verificat, nu mai era niciun gram de carne, pentru că se vânduse. La momentul cumpărării, oamenii nu ştiau că e infestată, mai ales că avea şi documente. Am dispus imediat dezinfecţia la întreaga hală”, a spus directorul DSVSA Gorj.

Primele verificări au arătat că porcii de la ferma din Argeş ar fi fost livraţi la abatorul din Vâlcea şi ulterior în Gorj înainte să apară suspiciunea de pestă porcină.

Poliţiştii au mers, joi, la hala de carne din Târgu-Jiu.

„Poliţiştii gorjeni fac verificări în urma apariţiei unor infirmaţii privind unele nereguli care au avut loc în hala de carne din Târgu-Jiu, iar în funcţie de rezultatul verificărilor vor fi dispuse măsuri în consecinţă”, a precizat, pentru MEDIAFAX, Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici