Peste trei milioane de români salvaţi anual de echipajele de pe ambulanţele din toată ţara

O solicitare la fiecare 12 secunde, cinci în fiecare minut, iar peste trei milioane de români salvaţi anunal de cei 9.497 de membri ai echipajelor de pe ambulanţele din toată ţara este bilanţul serviciilor de ambulanţă prezentat, marţi, de managerul SABI, Alis Grasu.

165 afișări
Imaginea articolului Peste trei milioane de români salvaţi anual de echipajele de pe ambulanţele din toată ţara

Peste trei milioane de români salvaţi anual de echipajele de pe ambulanţele din toată ţara (Foto: Octav Ganea / Mediafax Foto)

Potrivit bilanţului prezentat, marţi, de Ziua Naţională a Ambulanţei, la nivel naţional există o solicitare la fiecare 12 secunde, cinci în fiecare minut, iar peste trei milioane de oameni sunt salvaţi de-a lungul unui an.

Flota naţională de ambulanţe a serviciilor publice de ambulanţă din România este formată din 159 de ambulanţe de tip C, 1.223 de tip B1/B2, cinci şalupe medicale, 523 ambulanţe tip A1/A2, plus două şalupe de transport, 200 de ambulanţe de tip ACD şi un număr total de angajaţi de 10.418, dintre care 9.497 personal operativ şi de intervenţie. În primele şase luni din 2015, ambulanţele au intervenit la 1.580.241 de cazuri, dintre care 188.638 de cod roşu şi 820.613 de cod galben, 201.291 de cod verde, 249.256 transporturi şi 120.443 de consultaţii la domiciliu.

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABI) a intervenit în primele şase luni la 266.466 de cazuri, de patru ori mai mult decât al doilea clasat, judeţul Prahova, cu 66.908 cazuri.

Prezent la festivitatea care a deschis Ziua Naţională a Ambulanţei din România în Piaţa Constituţiei, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Dorel Săndesc a spus că "este loc de mai mult respect pentru Ambulanţă".

”Ambulanţa este avanpostul unei lupte nesfârşite. Peste trei milioane de români aplează anunal ambulanţa. Bugetul alocat serviciilor de ambulanţă este de 720 de miliaone de lei şi este loc de şi mai mult respect", a afirmat secretarul de stat Dorel Săndesc.

La rândul său, secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat a spus că serviciile de ambulanţă sunt parte a serviciilor de securitate naţională.

Foto: Mediafax Foto

"La mulţi ani şi la mai mare! Să vă aşteptaţi la foarte multe lucruri bune! Acest drum este bun dacă îl facem împreună. Ambulanţa trebuie să existe ca parte a întregului sitem de urgenţă", a adăugat Raed Arafat.

Managerul SABI, Alis Grasu, a spus că ambulanţierii, asistenţii şi medicii de la serviciile de ambulanţă sunt la datorie în fiecare zi, fie că este duminică, Paşte sau Crăciun.

La ceremonie a fost prezentă şi o asistentă medicală, Florina Felicia Gune, care a venit într-un scaun cu rotile. A mers la un caz medical urgent, iar o maşină din trafic a lovit ambulanţa în care se afla. De atunci, viaţa ei s-a schimbat radical , trăind într-un scaun cu rotile. Mai speră că într-o zi va putea alerga din nou, iar până atunci se bucură de sprijinul familiei şi al colegilor care nu au uitat-o.

După ceremonia de deschidere a manifestărilor organizate de Ziua Naţională a Ambulanţei, a urmat marşul festiv, ambulanţe din toată ţara defilând pe traseul Piaţa Constituţiei - bulevardul Unirii, Piaţa Universităţii (Hotel Intercontinental), bulevardul Nicolae Bălcescu - bulevardul Magheru-Piaţa Romană - bulevardul Lascăr Catargiu - Piaţa Victoriei - Calea Victoriei - bulevardul Naţiunilor Unite - bulevardul Libertăţii, cu revenire în Piaţa Constituţiei. De acolo, ambulanţele din cele 41 de judeţe şi cele ale Capitalei au fost dirijate în diferite puncte din Bucureşti, unde vor acorda prim- ajutor celor care au probleme de sănătate din cauza caniculei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici