Peştele a devenit vedeta de pe masa românilor înainte de Craciun. Zeci de specii din Marea Neagră se vând zilele acestea în Cluj

  • Zeci de specii de peşte din Marea Neagră se vând zilele acestea la Cluj
  • Peştele se vinde proaspăt sau gătit pe loc de bucătarii iscusiţi
  • O porţie de fructe de mare sau peşte la grătar costă între 20 şi 35 de lei
922 afișări
Imaginea articolului Peştele a devenit vedeta de pe masa românilor înainte de Craciun. Zeci de specii din Marea Neagră se vând zilele acestea în Cluj

Sursa foto: Mediafaxfoto

Când toată lumea caută în această periodă carnea de porc, la Cluj se stă la coadă la peşte şi fructe de mare. În oraş a ajuns Caravana cu bunătaţi din Marea Neagră, iar bucătarii iscusiţi gătesc în faţa ta paella cu fructe de mare sau rumenesc cu grijă dorada, păstrăv somonat şi zargan. Sonia a venit la cumpărături şi chiar dacă nu obişnuieşte să mănânce fructe de mare, mirosurile imbătătoare au făcut-o să le guste şi nu a regretat.

O porţie de peşte sau fructe de mare la pachet costă între 20 şi 35 de lei.

“Marfa este din Marea Neagră, Grecia şi Italia. Noi promovăm foarte mult Marea Neagră. Avem calcani, avem zargan, avem chefal. Acesta ce învârte este un păstrăv somonat. E de origine Turcia, dar tot din Marea Neagră.”, declară vânzătorii.

Sonia:  “Am venit la ceva cumpărături şi am zis să ne oprim să mâncăm să vedem cum e. Nu prea mănânc eu fructe de mare, dar astea sunt chiar foarte bune.”

“Merge un peşte înainte de masa de Crăciun? Da. Ce aţi mai încercat? Pallea şi fructe de mare. Foarte bun.”, declară o doamnă.

“E bună că-i peşte, nu-i porc.” afirmă un bărbat

Reporter: Ce aveţi aici?

Vânzător: Raci.

Reporter: Sunt vii, văd.

Vânzător: Da.

Reporter: De unde îi aduceţi?

Vânzător: Din Deltă. Avem red fish.

Reporter: Acesta cum se găteşte? Vânzător: Normal la grătar merge. În V se taie. Aici este carnea cea mai bună. Avem crapul de Dunăre, tentacule de calamar, caracatiţă.

Reporter: Merge aşa înainte de Crăciun peştele?

Vânzător: Merge, merge.”

PAUL NICOLAU, administrator: “Reporter: În perioada Crăciunului când toată lumea caută porcul dumneavoastră aţi venit cu peştele. Cum merge? Administrator: Cu alternativa. Merge foarte bine. Se ia peşte. La gătit avem varietate pe plită, păstrăv somonat, chefal, doradă, lufar. Lufarul este extraordinar de bun, e peşte din Marea Neagră şi la tigaie avem raci, avem creveţi, scoică şi un mix de fructe de mare.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici