Petcu: Eventuale disponibilizări în sistemul sanitar, un gest de inconştienţă din partea Guvernului

Preşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Petcu, a declarat, marţi, după discuţiile cu ministrul Muncii, Mihai Şeitan, că eventuale disponibilizări în sistemul sanitar ar reprezenta un gest de inconştienţă din partea Guvernului.

24 afișări
Imaginea articolului Petcu: Eventuale disponibilizări în sistemul sanitar, un gest de inconştienţă din partea Guvernului

Petcu: Eventuale disponibilizări în sistemul sanitar, un gest de inconştienţă din partea Guvernului (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Marius Petcu a precizat că speră să nu existe disponibilizări în sistemul sanitar.

Liderul Sanitas a mai spus că există deja un deficit de 30.000 de angajaţi în sistemul sanitar, iar în acest moment gripa A/H1N1 ridică probleme majore personalului sanitar.

Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a declarat, marţi, că personalul medical este insuficient, astfel că nu vor fi făcute disponibilizări şi se vor căuta soluţii pentru medicii tineri referitoare la asigurarea locului de muncă şi a unei locuinţe gratuite.

Attila Cseke, a spus, într-o conferinţă de presă, că numărul doctorilor şi al asistentelor este insuficient din cauza migraţiei acestora, de aceea nu se pune problema disponibilizării lor. În schimb, situaţia personalului din aparatul administrativ, respectiv şoferi, femei de serviciu, va fi analizată.

Potrivit lui Attila Cseke, chiar şi în Ministerul Sănătăţii este personal insuficient, fiind foarte multe posturi vacante, în condiţiile în care specialiştii au plecat.

Ministrul a precizat că urmează să fie elaborat un program pentru susţinerea medicilor în mediul rural, acolo unde asistenţa medicală este deficitară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici