Petiţie pentru redeschiderea şcolilor: „Activitatea on-line nu este spre binele copiilor”. Ce cred elevii, dar şi părinţii despre şcoala în scenariul roşu

  • În Timişoara rata de infectare este 5,68 cazuri la mia de locuitori
  • Toate cele 88 de şcoli şi grădiniţe sunt închise
  • Asociaţia Şcolilor Particulare îi cere prefectului de Timiş să redeschidă unităţile de învăţământ
1131 afișări
Imaginea articolului Petiţie pentru redeschiderea şcolilor: „Activitatea on-line nu este spre binele copiilor”. Ce cred elevii, dar şi părinţii despre şcoala în scenariul roşu

Şi copilul tău învaţă on-line în această perioadă? În Timişoara sunt peste 40.000 de elevi şi preşcolari în această situaţie.

Ioana Haţegan are două fete: Flavia şi Alma. Amândouă învaţă la Motessori Haus, care acum este închisă. Ca avocat de M&A, Ioana lucrează mai mult de acasă, aşa că îşi poate supraveghea copiii. A ajuns la concluzia orice sistem este perfectibil: şi şcoala face-to-face şi cea pe internet. Cel mai mult contează gradul de implicare, atât al profesorului cât şi al copilului.

„Copiii noştri, pe de-o parte, sunt foarte adaptabili, pentru că au vârstă la care, realmente se pot adapta la orice, iar pe de altă parte sunt nişte victime ale modului în care noi, ca adulţi, nu ştim să gestionăm ceea ce se întâmplă. În orice fel s-ar face şcoala, haideţi s-o facem cu bucurie şi cu dorinţa de a învăţa, cu curiozitate, cu dorinţa de a interacţiona”, spune Ioana Haţegan.

Nu de aceeaşi părere este Alma, care şi-ar dori să facă şcoala tradiţională. Îi e dor să îşi vadă colegii şi profesorii live, nu pe ecranul laptopului. Are un sprijin în managerii şcolilor private. Aceştia au făcut o petiţie prin care cer prefectului redeschiderea şcolilor. Spun că numărul infectărilor este mic, raportat la numărul de elevi.

„Şcoala on-line este puţin mai complicată, poţi să ai probleme cu laptopul. Nu mi se pare că înţelegi aşa bine. Îmi plăcea mult mai mult să lucrăm în echipe la teme, sau în alte părţi. Profesorii nu puneau să ne jucăm jocuri împreună, la şcoală, dar acum nu se mai poate. Suntem on-line. Dar şi dacă eram la şcoală nu se putea, pentru că trebuie să respectăm distanţarea”, povesteşte Alma, elevă în clasa a V-a.

„Considerăm că este o măsură foarte necesară, pentru că nu are neapărat o bază legală şi este cel mai bine pentru copii ca să vină în continuare la grădiniţă şi la şcoală. Activitatea on-line nu este o activitate care este spre binele copiilor, în special cei mici, de grădiniţă, care necesită o mult mai mare atenţie directă asupra lor”, explică Lucian Motoş, reprezentant al Asociaţiei Şcolilor Particulare.

RAPORT OMS – 21 octombrie 2020

  • Copii şi adolescenţii = 8% din totalul cazurilor de coronavirus
  • Absenţa şcolară afectează echitatea, educaţia, sănătatea şi dezvoltarea copilului
  • Închiderea şcolilor trebuie luată în calcul, doar dacă nu există altă alternativă
  • 5% dintre contacţii copiilor cu vârste cuprinse între 0 şi 9 ani, infectaţi cu COVID-19, au contractat boala (Coreea de Sud)

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici