Petre Tobă, fost şef IGPR, despre situaţia din Poliţie: Cred că nici Despescu, nici Gavriş nu au vină

Petre Tobă, fostul şef al Poliţiei Române, a declarat, vineri, că Bogdan Despescu, inspectorul şef IGPR, şi Radu Gavriş, şeful Serviciului Omoruri, nu au nicio vină pentru situaţia din instituţie, menţionând că poliţiştii şi cetăţenii sunt cei care au de suferit din cauza imaginii create.

1816 afișări
Imaginea articolului Petre Tobă, fost şef IGPR, despre situaţia din Poliţie: Cred că nici Despescu, nici Gavriş nu au vină

Petre Tobă, fost şef IGPR, despre situaţia din Poliţie: Cred că nici Despescu, nici Gavriş nu au vină

"Cred că nici Despescu, nici Gavriş nu au vină vis-a-vis de ceea ce s-a întâmplat. Nu cred că ei sunt vinovaţi, cred că principalul vinovat e cel care a comis fapta. Sunt verificări ale corpului de control al IGPR, ale corpului de control al Brigăzii..Cred că poliţiştii trebuie să asigure ordinea şi liniştea publică, nu să facă controale. Din asta are de suferit Poliţia Română, MAI, poliţiştii şi, printr-o timorarea a poliţiştilor, vor avea de suferit şi cetăţenii."

Întrebat dacă l-a cunoscut pe Eugen Stan, Petre Tobă a spus : "Poliţia Română are 55-56 mii de angajaţi. Este aproape imposibil să poţi să-i cunoşti pe toţi", menţionând şi că în momentul în care un poliţist comite fapte penale sau abateri, superiorii lui sunt informaţi.

"Atunci când se comit evenimente, superiorii sunt informaţi, informaţiile se transmit la Centrul Operaţional", a precizat Tobă.

Precizările fostului şef al Poliţiei Române vin în contextul în care s-a anchetatorii spun că autorul mai multor agresiuni sexuale, unele în care au fost implicaţi minori, este un angajat al Brigăzii de Poliţie Rutieră a Capitalei, motiv pentre care Ministerul Afacerilor Interne a cerut demisia şefului Poliţiei Române, Bogdan Despescu, şi a şefului de la Serviciul Omoruri, Radu Gavriş.

Premierul a amânat o decizie în ceea ce îl priveşte pe Despescu, solicitându-i acestuia ca până săptămâna următoare să prezinte un plan de măsuri. În ceea ce îl priveşte pe Radu Gavriş, premierul a transmis un mesaj de apreciere, menţionând că este o măsură exagerată demiterea acestuia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici