Petroşani: Medic acuzat că ar fi operat o femeie la piciorul sănătos

Un medic ortoped de la Spitalul de Urgenţă din Petroşani este cercetat de poliţişti după ce un bărbat din localitate a depus o plângere prin care sesiza că soţia lui, care suferise o fractură la piciorul stâng, a fost operată mai întâi la piciorul drept, care era sănătos.

816 afișări
Imaginea articolului Petroşani: Medic acuzat că ar fi operat o femeie la piciorul sănătos

Petroşani: Medic acuzat că ar fi operat o femeie la piciorul sănătos (Imagine: Shutterstock)

Pacienta, în vârstă de 36 de ani, a fost internată la secţia Ortopedie a Spitalului de Urgenţă din Petroşani, cu o fractură la piciorul stâng, iar soţul acesteia îl acuză pe medicul ortoped că a operat-o şi la piciorul drept, care era sănătos, motivând că "ar fi avut un hematom".

"Prima dată a intervenit la piciorul bun şi după aceea la cel la care avea fractură. A operat-o greşit. Fac aceste demersuri pentru că nu vreau să mai cadă şi alţii victime, cum am căzut şi noi. Ei au vrut să ne cumpere şi tăcerea. Acţionăm pe cale legală. A zis că a avut un hematom şi în partea dreaptă (la piciorul drept – n.r.) şi a trebuit să îl opereze. Susţine că a făcut un bine, nu a făcut un rău", a spus Dan Căldărar, soţul pacientei.

El a mai afirmat că a decis să o transfere pe femeie la o altă unitate medicală.

Potrivit poliţiştilor din Petroşani, bărbatul a depus o plângere împotriva medicului.

"În acest caz a fost deschis un dosar de cercetare penală în care se fac cercetări împotriva unui medic ortoped de la Spitalul de Urgenţă din Petroşani cu privire la aspectele reclamate de bărbat şi, în funcţie de probatoriul administrat, la finalizarea anchetei vor fi făcute propunerile legale care se impun", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, Alisa Rusu, ofiţer de presă la Poliţia Petroşani.

Sursa citată spune că pentru finalizarea anchetei este nevoie de mai multe probe, inclusiv de o expertiză medico-legală.

Pe de altă parte, directorul Spitalului de Urgenţă din Petroşani, Alin Vasilescu, susţine că va începe şi o verificare internă.

"Este vorba despre o reclamaţie care a fost lăsată de soţul unei paciente, în cursul zilei de astăzi (luni - n.r.) la secretariatul spitalului, vizavi de un act medical petrecut la secţia Ortopedie, fiind acuzată doctoriţa Apostu. În urma sesizării respective urmează să se declanşeze o anchetă internă la care în funcţie de rezultat vom vedea ce decizie se va lua", a spus Vasilescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici