Pianist siberian încarcerat pentru „propagandă nazistă" după ce a interpretat imnul Ucrainei

Un pianist siberian a fost încarcerat pentru „propagandă nazistă" după ce a interpretat imnul Ucrainei la un pian instalat pe un dig.

239 afișări
Imaginea articolului Pianist siberian încarcerat pentru „propagandă nazistă" după ce a interpretat imnul Ucrainei

Pianist siberian încarcerat pentru „propagandă nazistă" după ce a interpretat imnul Ucrainei

Pianistul care a cântat în public imnul naţional ucrainean a fost găsit vinovat de „propagandă nazistă", a declarat joi un tribunal local, în cel mai recent exemplu al represiunii continue a Rusiei împotriva disidenţei în timp de război, potrivit The Moskow Times.

Locuitorul din Tiumen, identificat ca Vladimir Fofanov de către site-ul de monitorizare a poliţiei OVD-Info, a interpretat imnul Ucrainei la un pian instalat pe un dig.

Tribunalul oraşului l-a acuzat pe Fofanov că a avut „sloganuri ale organizaţiilor interzise UNA-UNSO şi Sectorul de Dreapta".

Rusia a declarat mişcarea ucraineană de extremă dreapta UNA-UNSO, parte a grupului ultranaţionalist Sectorul de Dreapta, o organizaţie „extremistă".

Mai mult, bărbatul a postat pe internet o înregistrare video a <concertului> său", a precizat instanţa.

Videoclipurile cu Fofanov cântând imnul postate online în această săptămână nu îl arată pe acesta strigând sau rostind sloganurile de care este acuzat.

Cu toate acestea, Tribunalul Districtului Central din Tiumen l-a condamnat pe acesta la 14 zile de închisoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici