PICCJ: 29 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv, încă neidentificate

Un număr de 29 de persoane internate în spitale din Capitală în urma incendiului izbucnit în clubul Colectiv nu au fost încă identificate, în timp ce identitatea altor 38 de răniţi a fost stabilită, anunţă Parchetul instanţei supreme, care precizează că audierile la Poliţia Capitalei continuă.

603 afișări
Imaginea articolului PICCJ: 29 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv, încă neidentificate

PICCJ: 29 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv, încă neidentificate

Potrivit unui comunicat al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, toate cele 26 de persoane aflate la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" au fost identificate, duminică fiind făcute autopsiile medico-legale dispuse de către procuror.

Sursa citată menţionează că, până la ora actuală, 29 de persoane internate în spitalele din Capitală după incendiul din clubul Colectiv nu au fost încă identificate.

"Cu privire la persoanele internate în cele 12 unităţi sanitare, s-a stabilit cu certitudine identitatea a 38 de persoane, fiind continuate activităţile specifice pentru stabilirea identităţii unui număr de 29 persoane", precizează comunicatul.

Procurori, poliţişti criminalişti şi specialişti pirotehnişti au continuat cercetarea la faţa locului, iar ancheta va fi făcută şi în zilele următoare. Echipa de cercetare este formată din procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Omoruri, Inspectoratul General al Poliţiei Române – Direcţia de Investigaţii Criminale, experţi criminalişti ai Institutului Naţional de Criminalistică - IGPR, precum şi ai Serviciului Criminalistic din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. La cercetare au participat, totodată, şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti, ENEL România şi specialişti pirotehnişti.

Conform comunicatului citat, anchetatorii au ridicat de la locul incendiului noi "mijloace materiale de probă" ce urmează să fie folosite pentru lămurirea împrejurărilor în care a avut loc tragedia din 30 octombrie, iar poliţiştii bucureşteni ridică de la sediile mai multor instituţii publice şi private documentele apreciate ca fiind utile soluţionării cauzei.

Totodată, în comunicat se arată că la sediul Poliţiei Capitalei, sub coordonarea procurorilor Parchetului instanţei supreme, poliţiştii criminalişti continuă audierile de martori.

De asemenea, este verificată starea de sănătate a persoanelor internate în unităţile spitaliceşti, pentru a se stabili care dintre acestea pot fi audiate.

Potrivit ultimului bilanţ, în incendiul de vineri noapte au murit 30 de persoane, ultima - o tânără de 26 de ani - în cursul serii de duminică, la Spitalul Bagdasar - Arseni.

Alte aproximativ 140 de persoane sunt internate în mai multe spitale din Bucureşti, până la 90 fiind în stare critică şi gravă.

Numărul deceselor victimelor rănite grav în incendiul de la Colectiv s-ar putea dubla, a declarat, duminică, premierul Victor Ponta, precizând că aceasta este concluzia unui grup de lucru pe care l-a convocat la Guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici