Piedone: Oprescu să delege primarilor de sector atribuţiile privind câinii comunitari

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, a solicitat, marţi, într-o conferinţă de presă, primarului general, Sorin Oprescu, şi CGMB să elaboreze un proiect de hotărâre prin care să delege primarilor de sector atribuţiile privind strângerea câinilor comunitari de pe străzi.

50 afișări
Imaginea articolului Piedone: Oprescu să delege primarilor de sector atribuţiile privind câinii comunitari

Piedone: Oprescu să delege primarilor de sector atribuţiile privind câinii comunitari (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Popescu-Piedone a precizat că de trei ani solicită descentralizarea atribuţiilor pe care Primăria Generală le are în privinţa strângerii câinilor.

"Eu, de când sunt primar, am solicitat descentralizarea, să strâng eu câinii. Bucureştiul e incapabil să gestioneze situaţia câinilor, pe care o are în atribuţii de la înfiinţare. De trei ani eu solicit descentralizarea. M-am săturat să iau castane de dimineaţă până seara de la cetăţeni. Nu pot să ridic din umeri şi să spun că responsabilitatea nu e a mea, ci a Capitalei", a spus Popescu-Piedone.

El a cerut primarului general Sorin Oprescu şi CGMB să elaboreze un proiect de hotărâre în acest sens.

"Îi solicit primarului general, Consiliului General, un proiect de hotărâre care să delege atribuţiile primarilor de sector pentru strângerea câinilor, că Primăria Generală rămâne cu gestionarea, dar mie să-mi spună unde să-i duc. Dacă spune că la Sighetul Marmaţiei, la Sighetul Marmaţiei îi duc, dar să-mi dea atribuţiile", a spus Piedone.

O femeie muşcată de câini în curtea ADP Sector 5 a încetat din viaţă, vineri, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Bucureşti.

Primarul Sorin Oprescu a declarat, joi, că problema câinilor comunitari rămâne, ceea ce înseamnă că "legea nu funcţionează", iar în cazul în care de animalele sterilizate nu se ocupă cei care au semnat că le iau în îngrijire, se ajunge la cazuri precum cel al femeii sfâşiate de câini.

"În problema câinilor, am început să-i strângem şi să-i ducem la adăpostul de la Fundulea. Vom începe să-i îngrijim acolo, iar atunci când acel adăpost va deveni funcţional îl vom închide pe cel din Pallady", a spus Sorin Oprescu. El a precizat că în adăpostul de la Fundulea, pe cele 14 hectare ale fostului institut de cercetare vor încăpea mai multe animale decât în alte locuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici