Piesa ”Timişoara”, compusă în timpul Revoluţiei din decembrie 1989, imnul oficial al oraşului

Piesa ”Timişoara”, compusă în timpul Revoluţiei din decembrie 1989 de Ilie Stepan, a fost aleasă imnul oficial al oraşului, în urma unei decizii de vineri a consilierilor locali ai municipiului Timişoara, transmite corespondentul MEDIAFAX.

765 afișări
Imaginea articolului Piesa ”Timişoara”, compusă în timpul Revoluţiei din decembrie 1989, imnul oficial al oraşului

Piesa ”Timişoara”, compusă în timpul Revoluţiei din decembrie 1989, imnul oficial al oraşului

Într-o şedinţă de plen a Consiliului Local Timişoara, de vineri, consilierii au votat în unanimitate ca piesa ”Timişoara” a compozitorului timişorean Ilie Stepan, pe versurile scriitorului Marian Odangiu, să fie imnul oficial al oraşului.

Piesa este cântată de formaţia ”Pro Musica”.

”În sfârşit o să avem şi un imn oficial al Timişoarei. În urma votului de astăzi (vineri - n.r.) o să-l avem. Am propus personal Consiliului Local să agreeze ca imn al Timişoarei piesa «Timişoara» a formaţiei Pro Musica. Eu am considerat că această piesă are istorie, are text, are linie melodică, ritm, mesaj, este intrată deja în sufletele timişorenilor şi este foarte potrivită pentru a fi imn al Timişoarei. Să nu uităm că şi «Deşteaptă-te Române» şi «Marseilleza» au în spate o istorie. Desigur, la proporţiile respective. Drept urmare, nu-i decât o calitate în plus a piesei că a fost creată în contextul Revoluţiei din 1989. Nu am discutat deocamdată despre drepturi de autor, dacă va fi cazul, vom plăti”, a declarat NicolaNicolae Robuarul municipiului Timişoara.

Edilul a precizat că va trebui ca, în perioada următoare, Consiliul Local să adopte un regulament în care să se precizeze momentele când va fi cântată această melodie.

Piesa ”Timişoara” a fost imnul Revoluţiei de la Timişoara, fiind compusă în acele zile şi cântată din 27 decembrie 1989.

Melodia a fost imprimată pe 8 ianuarie 1990, în studioul TVR Timişoara. Solistul de atunci de la ”Pro Musica” a fost Mario Florescu, iar la refrenul piesei ”Timişoara” au cântat şi şase paraşutişti care păzeau televiziunea în timpul evenimentelor din decembrie 1989.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici