Pintea a dispus control la Institutul de Medicină Legală, după criticile lui Alexandru Cumpănaşu în cazul Caracal

Alexandru Cumpănaşu s-a prezentat la sediul Ministerului Sănătăţii pentru a depune o sesizare prin care cere un control la INML, iar în urma discuţiei, ministrul Sorina Pintea a dispus de îndată o verificare la Institut, urmând ca miercuri seară să fie gata concluziile.

5308 afișări
Imaginea articolului Pintea a dispus control la Institutul de Medicină Legală, după criticile lui Alexandru Cumpănaşu în cazul Caracal

Pintea a dispus control la Institutul de Medicină Legală, după criticile lui A. Cumpănaşu în cazul Caracal A. Cumpănaşu, critici la adresa INML în cazul Caracal. Ministru: Pot să fac verificări doar din punct de vedere administrativ

UPDATE A. Cumpănaşu, după discuţia cu ministrul Sorina Pintea: Doamna ministru a dispus control la INML

Alexandru Cumpănaşu s-a prezentat la sediul Ministerului Sănătăţii pentru a depune o sesizare prin care cere un control la INML, iar în urma discuţiei, ministrul Sorina Pintea a dispus de îndată o verificare la Institut, urmând ca miercuri seară să fie gata concluziile.

„I-am prezentat doamnei ministru de ce solicităm control la INML. Doamna ministru a dispus de îndată control - cineva va pleca în control la INML, urmând ca, în această seară să avem primele concluzii. Sesizarea fiind depusă de mine, am rugat-o pe doamna ministru să îmi comunice concluziile când vor fi gata”, a declarat Alexandru Cumpănaşu, la ieşire de la Ministerul Sănătăţii.

Potrivit unchiului Alexandrei, în sesizarea depusă ministrului Sorina Pintea a cerut control la INML pentru a fi verificată, între altele, respectarea termenelor în privinţa expertizelor ADN.

Demersul lui Cumpănaţşu vine după ce directorul INML, George Curcă, a anunţat marţi că rapoartele transmise DIICOT în cazul Caracal sunt preliminare deoarece expertiza continuă pe rămăşiţele identificate şi subliniază că toate oasele sunt în curs de reanalizare, chiar dacă sunt în stare avansată de degradare.

A. Cumpănaşu, critici la adresa INML în cazul Caracal. Ministru: Pot să fac verificări doar din punct de vedere administrativ

Sorina Pintea a declarat că Ministerul Sănătăţii poate face verificări în cadrul INML doar din punct de vedere administrativ, în contextul nemulţumirilor lui Alexandru Cumpănaşu privind modul în care Institutul a lucrat în cazul Caracal.

„Eu pot să fac verificări în cadrul acelui institut din punct de vedere administrativ. (...) Din punct de vedere legal, Ministerul Sănătăţii administrează INML şi nu pot să fac altfel de verificări decât acestea”, a spus Sorina Pintea. înainte de întâlnirea cu Alexandru Cumpănaşu. .

Alexandru Cumpănaşu s-a prezentat, miercuri, la Ministerul Sănătăţii, pentru a depune o petiţie prin care cere un control la INML prin care să fie identificate „scurgeri halucinante de informaţii false, dar şi respectarea procedurilor administrative în procesul de comunicare publica sau a administrării expertizelor în funcţie de competenţa corpului de control al ministrului”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici