Pintea, despre protestele sindicatelor din Sănătate: Cred că au un motiv - negocierea contractului colectiv de muncă

Ministrul Sorina Pintea consideră că protestele cu care sindicaliştii din Sănătate ameninţă au la bază negocierea contractului colectiv de muncă şi nu indicatorii de performanţă sau metodologiile de concurs, pentru că aceste subiecte au fost deja discutate.

259 afișări
Imaginea articolului Pintea, despre protestele sindicatelor din Sănătate: Cred că au un motiv - negocierea contractului colectiv de muncă

Pintea, despre protestele sindicatelor din Sănătate: Cred că au un motiv-negocierea contractului colectiv de muncă

Sorina Pintea a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe că, în opinia sa, motivul pentru care sindicaliştii din sănătate ameninţă cu declanşarea de proteste şi chiar grevă generală a fost fundamentat pe baza motivului negocierii contractului colectiv de muncă şi nu „neapărat a indicatorilor de performanţă”.

„Am citit şi eu şi am fost foarte surprinsă, dar cred că protestele acestea au un singur motiv: negocierea contractului colectiv de muncă, nu neapărat indicatorii de performanţă sau metodologii de concurs, pentru că aceste lucruri le-am discutat la fiecare întâlnire. Au fost cerute chiar de ei. Eu niciodată nu arunc în spaţiul public lucruri pe care nu le-am discutat anticipat. Am văzut că se făcea referire la indicatorii de performanţă, care nu au apărut nicăieri”, spune ministrul.

Potrivit aceleiaşi surse, blocajul contractului colectiv de muncă e cauzat de „numărul de zile de concediu suplimentar pe care sindicatele le-au solicitat”. Pintea a menţionat faptul că poziţia ministerului este un deschisă, fiind de acord să negocieze „orice, dar în limitele legii”.

„Negocierile continuă, din punctul meu de vedere. Nu s-au blocat, dar trebuie să respectăm legea. Până la urmă, fiecare are dreptul să facă şi proteste, are dreptul la opinie, dar pentru mine a fost o supriză declaraţia sindicatelor pentru că de fiecare dată, în momentul în care discutam despre meritocraţie, despre recunoaşterea muncii, despre respectarea drepturilor, dar şi despre obligaţiile care revin tuturor membrilor de sindicat şi nu numai, angajaţilor din sănătate”, a spus ministrul.

Sorina Pintea a mai spune că are convingerea că, după negocieri, „lucrurile se vor aplana”: „Până la urmă avem nevoie de acest contract colectiv de muncă dar în limitele legii. Sunt convinsă că vom ajunge la o înţelegere”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici