Pintea, despre spitalul Roşiorii de Vede, după ce a fost identificată o bacterie extrem de periculoasă: S-a luat măsura suspendării temporare a activităţii

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că s-a luat decizia suspendării activităţii secţiilor Chirurgie, Terapie Intensivă Bloc operator şi a spălătoriei din Spitalul Roşiorii de Vede, după ce a fost identificată o bacterie extrem de periculoasă pe lenjeria şi în corpul unui pacient operat.

789 afișări
Imaginea articolului Pintea, despre spitalul Roşiorii de Vede, după ce a fost identificată o bacterie extrem de periculoasă: S-a luat măsura suspendării temporare a activităţii

Pintea, despre spitalul Roşiorii de Vede, după ce a fost identificată o bacterie extrem de periculoasă la un pacient: S-a luat măsura suspendării temporare a activităţii

„Ştiu că pacientul care a reclamat ceea ce se întâmplă în spital are dreptate. El are o infecţie asociată actului medical, se încadrează clar în definiţia de caz. Ea este contractată la 48 de ore după internare şi 28 de zile înainte de externare. Acolo S-a luat măsura suspendării temporare a activităţii în Chirurgie, Terapie Intensivă Bloc operator, Spălătorie. Este temporară, DSP va verifica dacă măsurile impuse sunt implementate şi rezultate analizelor corespunzătoare”, a spus ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, într-o declaraţie de presă susţinută la Maternitatea Bucur.

Ministrul a subliniat că aceasta nu este singura problemă identificată la acea unitate spitalicească: „În decursul acestui an, Spitalul din Roşiori a avut mai multe secţii închise temporar tocmai pentru probe neconforme. Semn că acolo lucrurile nu sunt în regulă”.

Precizările vin după ce o bacterie extrem de periculoasă, piocianic, găsită pe lenjeria Spitalului din Roşiorii de Vede, judeţul Teleorman, a fost depistată şi în corpul unui pacient operat la această unitate medicală, unde personalul medical a fost acuzat că fumează în cabinete, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Bacteria piocianic a fost depistată la un pacient cu ulcer perforat, internat la Spitalul Caritas din Roşiorii de Vede. Reprezentanţii Spitalului au declarat că s-au recoltat probe din infecţia cu care s-a prezentat pacientul, iar după efectuarea analizelor în spital, s-a concluzionat că bacteria se afla deja în corpul bărbatului, iar unitatea medicală nu poate fi acuzată de nimic.

Totuşi, în luna noiembrie, aceeaşi bacterie a fost semnalată pe lenjeria din spital.

Purtătorul de cuvânt al spitalului din Roşiorii de Vede, Andra Priboi, care este şi şef al secţiei de gardă a unităţii spitaliceşti, a spus sâmbătă că nu poate fi vorba despre o problemă a spitalului, rezultatele analizelor interne fiind negative pentru această bacterie.

„Pacientul a venit săptămâna trecută cu un abdomen acut chirurgical. În urma anamnezei şi examenului clinic, am ajuns la concluzia că are nevoie de un tomograf. După tomograf s-a constatat că are un ulcer perforat cu peritonită, drept pentru care a fost nevoie de intervenţie chirurgicală. S-a intrat cu el în sală şi în urma intervenţiei s-a descoperit că acel ulcer perforat se complicase cu peritonită. S-au luat probe şi s-a constatat la laborator că este vorba de acel piocianic. Acum trebuia să vedem dacă era a pacientului sau luat din altă parte. Asa că ne-am făcut autocontrolul. Am recoltat probe din spital. În urma acestor probe, care au ieşit negative, am ajuns la concluzia că pacientul avea deja această infecţie în organism. Este foarte adevărat că în luna noiembrie s-a descoperit această bacterie pe lenjeria din spital, dar s-a raportat, s-au luat măsuri, s-a făcut dezinfecţia", a declarat Priboi.

La acelaşi spital, pacienţii se plâng că personalul medical fumează în cabinete. În faţa acestor acuzaţii, Priboi a spus că nu poate nega evidenţa fumatului în spital.

O echipă a Direcţiei de Sănătate Publică Teleorman a fost în control la Spitalul Caritas şi, potrivit directorului instituţiei, Mioara Comana, rezultatele analizelor de laborator sunt aşteptate în cursul zilelor de luni sau marţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici