Pintea îi răspunde lui Ungureanu privind achiziţia de vaccinuri antigripale: Comisia a procedat corect. Nu mă tem de plângeri

Sorina Pintea a declarat, după ce Emanuel Ungureanu a anunţat că depune plângere la DNA privind modul în care au fost achiziţionate vaccinurile, că la procedură comisia de evaluare a procedat corect şi nu se teme de niciun dosar penal, având în vedere că în campanie electorală sunt depuse plângeri.

547 afișări
Imaginea articolului Pintea îi răspunde lui Ungureanu privind achiziţia de vaccinuri antigripale: Comisia a procedat corect. Nu mă tem de plângeri

Pintea îi răspunde lui Ungureanu pivind vaccinurile: Comisia a procedat corect. Nu mă tem de plângeri

Sorina Pintea, ministrul interimar al Sănătăţii, a spus că a cerut documente pentru a avea o imagine completă a licitaţiei şi a precizat că la procedura de achiziţie a acestor vaccinuri, „comisia de evaluare a procedat oarecum corect”.

„S-a făcut o economie de 22 de milioane de lei. Nu s-au cumpărat 1.500.000 de vaccinuri cu 45 lei, s-au cumpărat 1.490.00 cu 41 de lei şi 10.000 de vaccinuri cu 45 de lei. Ca să fiu foarte clară”, a spus Pintea la Antena 3.

Ministrul interimar al Sănătăţii a spus că, în următoarea perioadă, este posibil să apară noi dosare penale având în vedere că a început campania electorală.

„Probabil va urma un val de plângeri penale, dar tot cu subiect şi predicat spun că eu nu mă tem. Nu am absolut nici cea mai mică problemă”, a mai spus Pintea.

La rândul său, deputatul USR Emanuel Ungureanu, a precizat, la acelaşi post de televiziune, că nu o acuză pe ministrul Sorina Pintea de fapte de corupţie, ci a menţionat o angajată care s-ar fi ocupat de referatul de achiziţionare a vaccinurilor.

„Eu nu o acuz pe doamna ministru de niciun act de corupţie. Eu spun, cu subiect şi predicat că o doamnă din Minister care a fost dată afară pe vremea domnului Bodog, din cauza unor achiziţii ciudate tot pe vaccinuri şi repusă în funcţie de doamna Pintea - această doamna Amalia Şerban a făcut un referat pentru a se achiziţiona într-un contract cadru pe 4 ani, 8 milioane de vaccinuri antigripale. Nu este vorba despre 700.000 de euro, este vorba de o sumă mult mai mare pentru achiziţionarea unor vaccinuri care să acopere o categorie de vârstă largă, 6 luni până la 64 de ani”, a declarat deputatul Emanuel Ungureanu.

Acesta a spus că are dovezi pentru a demonstra că în această achiziţie s-a săvârşit fapta de neglijenţă în serviciu cu un prejudiciu ce depăşeşte un milion de euro.

„Din motive pe care nu le înţeleg, s-au achiziţionat alt vaccin care nu acoperă grupa 6 - luni 3 ani”, a spus Ungureanu.

Încă de sâmbătă seară, deputatul USR Emanuel Ungureanu a anunţat că va sesiza DNA cu privire la o achiziţie de 700.000 de euro efectuată de Ministerul Sănătăţii pentru vaccinuri antigripale. Ungureanu afirma că vaccinurile au fost cumpărate fără respectarea caietului de sarcini dintr-o licitaţie din luna martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici