Pista aeroportului Braşov-Ghimbav va fi gata în septembrie, spune preşedintele CJ Aristotel Căncescu

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a anunţat, vineri, că pista aeroportului Braşov - Ghimbav va fi terminată în jurul datei de 20 septembrie, aceasta fiind finalizată în proporţie de 90 la sută.

206 afișări
Imaginea articolului Pista aeroportului Braşov-Ghimbav va fi gata în septembrie, spune preşedintele CJ Aristotel Căncescu

Pista aeroportului Braşov-Ghimbav va fi gata în septembrie, spune preşedintele CJ Aristotel Căncescu (Imagine: Liviu Chirică/Arhiva Mediafax Foto)

Preşedintele CJ Braşov a spus că pentru finalizarea lucrărilor la aeroport ar mai fi nevoie de aproximativ 20 de milioane de euro, dar că două firme din China şi una din Turcia sunt deja interesate pentru a face investiţii.

Pista aeroportului va avea o lungime de 2.820 de metri şi o lăţime de 45 de metri (60 de metri cu acostamente), iar investiţia se ridică la 17 milioane de euro, inclusiv TVA.

În data de 25 august vor fi deschise ofertele pentru realizarea suprafeţelor de mişcare aeroportuare - calea de rulare care face legătura între suprafaţa de parcare a aeronavelor şi pista de decolare, dar şi pentru platforma de parcare, canalizarea pluvială şi drenajul pentru suprafeţele de mişcare, lucrări a căror valoare se ridică la aproximativ 28,66 milioane lei.

Calea de rulare va avea o lungime de 212 metri, o lăţime de 23 metri şi acostamente de 7,5 metri pe ambele laturi, iar suprafaţa de parcare, unde se vor desfăşura operaţiunile de îmbarcare, debarcare, alimentarea aeronavelor şi celelalte operaţiuni aeroportuare va avea o suprafaţă de 17.750 metri pătraţi.

"Anul acesta va fi terminată şi documentaţia pentru balizaj, astfel încât lucrările să fie terminate anul viitor. De asemenea, pregătim caietul de sarcini pentru lansarea unei licitaţii prin care vrem să identificăm colaboratori care să finalizeze investiţia şi, care, ulterior, să opereze acest aeroport“, a spus Căncescu.

În ultima etapă a proiectului se vor realiza turnul de control, terminalul pentru pasageri, instalaţiile de balizaj, remiza pentru pompieri, staţia de transformare sau hangarul pentru utilaje.

Valoarea acestor lucrări este între 15 şi 32 milioane euro fără TVA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici