Pistă de biciclete pe malul canalului Bega, din Timişoara până la graniţa cu Serbia

O pistă de biciclete de 37 de kilometri a fost construită de Administraţia Bazinală Banat, de-a lungul canalului Bega, între Timişoara şi graniţa cu Serbia, printr-un proiect european de peste 2,34 de milioane de euro, care prevede şi achiziţia de biciclete care să fie utilizate gratuit.

739 afișări
Imaginea articolului Pistă de biciclete pe malul canalului Bega, din Timişoara până la graniţa cu Serbia

Pistă de biciclete pe malul canalului Bega, din Timişoara până la graniţa cu Serbia (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABAB) a realizat o pistă de biciclete pe coronamentul digului canalului Bega, între Timişoara şi graniţa cu Serbia, aceasta urmând să fie dată în folosinţă în luna martie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pista are o lungime de 37 de kilometri, iar acolo vor fi puse la dispoziţie 30 de biciclete care vor putea fi împrumutate gratuit de cei care doresc să parcurgă acest traseu.

"Mâine (miercuri - n.r.) va începe achiziţia celor 30 de biciclete pe care Administraţia Bazinală de Apă Banat le are în proiect pentru a fi cumpărate. Recepţia şi punerea în funcţiune a pistei vor avea loc la sfârşitul lunii martie. Bicicletele vor putea fi împrumutate gratuit timp de cinci ani, pe bază de buletin, cel mai probabil. Bicicletele vor fi de găsit la o singură staţie, care va fi amplasată la capătul dinspre Timişoara. Bicicletele costă 300 de euro bucata, vor fi biciclete foarte bune", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, directorul ABAB, Ervin Luci.

Potrivit acestuia, circulaţia autovehiculelor pe pista de biciclete de pe dig este strict interzisă şi este pedepsită cu amendă între 6.500 şi 7.000 de lei.

Lucrările la pistă au început în primăvara anului 2014. Întregul proiect, care are finanţare europeană şi care a cuprins realizarea pistei şi achiziţionarea de biciclete, este în valoare de 2.346.495 de euro cu tot cu TVA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici