Pistele de biciclete rămân un lucru rar în Bucureşti. Capitala are doar 16,5 km de piste

  • 82% dintre europeni îşi doresc oraşe mai verzi
  • 56% dintre locuitorii metropolelor europene vor mai multe piste de biciclete
  • Bucureştiul are în prezent doar 16,5 km de piste de biciclete
2016 afișări
Imaginea articolului Pistele de biciclete rămân un lucru rar în Bucureşti. Capitala are doar 16,5 km de piste

În timpul pandemiei, cât accesul în restaurante, cafenele şi alte locuri de recreere a fost limitat, oamenii au ieşit în singurul loc disponibil, spaţiile verzi. Însă nu sunt de ajuns. Când vine vorba de ieşitul în oraş, Alex are o listă întreagă de lucruri de care crede că Bucureştiul are nevoie.

ALEX, antreprenor: Lucruri basic, trotuare şi piste în adevăratul sens al cuvântului pentru biciclete. Bandă unică pentru transport în comun. Bicicleta e un lucru simplu care ar putea să salveze foarte mult de la costuri, oraşul. Avem nevoie de zone pietonale şi în felul ăsta oamenii pot să acceseze oraşul mult mai uşor. Şi la fel, mă întorc la biciclete, cel mai uşor mod de a vizita un oraş şi de a-l înţelege este folosind bicicleta. Dacă ai pe unde.

Nu e singurul care are aceste aşteptări. 56% dintre europeni vor mai multe piste de biciclete în oraşe, potrivit unui studiu realizat de agenţia spaniolă de ştiri Efe. Alexandra se încadrează în rândul celor 71% dintre europenii care vor un aer mai curat.

ALEXANDRA, agent de vânzări: E complet insuportabil aerul din Bucureşti, dacă se poate respira având în vedere câte maşini circulă prin tot centrul.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici