Pivniceru: Noul Cod de Procedură Civilă ar putea intra în vigoare la 1 februarie

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a declarat, vineri, la Alba Iulia, că noul Cod de Procedură Civilă ar putea intra în vigoare la 1 februarie, afirmând că a aflat că "atât Preşedinţia, cât şi Parlamentul vor depune toate eforturile astfel încât procedura să fie finalizată" până la acea dată.

3059 afișări
Imaginea articolului Pivniceru: Noul Cod de Procedură Civilă ar putea intra în vigoare la 1 februarie

Pivniceru: Noul Cod de Procedură Civilă ar putea intra în vigoare la 1 februarie (Imagine: Bogdan Stamatin / MediafaxFoto)

Mona Pivniceru a declarat că noul Cod de Procedură Civilă ar putea intra în vigoare la 1 februarie dacă până la acea dată "legea care ar permite intrarea fără convulsii a codului în vigoare poate fi adoptată", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pivniceru a explicat că, iniţial, Codul de Procedură Civilă a fost suspendat ca aplicare până la 1 februarie anul acesta, iar pentru ca noul cod să intre în vigoare la această dată ministerul a făcut un pachet legislativ care se chema "Propuneri legislative de degrevare a instanţelor de anumite cauze", pachet legislativ în care s-au suspendat de la aplicare anumite dispoziţii ale noului Cod de Procedură Civilă pentru imposibilitatea aplicării lor.

"Legea a fost întoarsă de la Preşedinţie la Parlament. E adevărat că e o chestiune procedurală, iar noi am luat în calcul posibilitatea de reamânare a acestui cod, având în vedere timpul scurs până la data intrării în vigoare şi procedurile parlamentare care ar trebui să se desfăşoare în acest interval, inclusiv promulgarea legii de către preşedinte. Am aflat că atât Preşedinţia, cât şi Parlamentul vor depune toate eforturile, aşa încât procedura să fie finalizată la 1 februarie, ceea ce ar însemna că nu ar mai fi necesară reamânarea codului, din moment ce la 1 februarie legea care ar permite intrarea fără convulsii a codului în vigoare poate fi adoptată. Ar putea fi 1 februarie", a afirmat Pivniceru.

Ministrul Justiţie a adăugat că noul Cod de Procedură Civilă are toate şansele să intre în vigoare la termen deoarece "s-au mobilizat şi Parlamentul şi Preşedinţia pentru a face posibilă intrarea în vigoare".

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, participă, vineri, la Alba Iulia, la o întâlnire cu procurorii generali ai parchetelor de pe lângă curţile de apel Alba-Iulia, Braşov, Cluj-Napoca, Oradea, Timişoara, Târgu-Mureş şi cu prim-procurorii parchetelor de pe lângă tribunalele din raza acestor curţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici