Plagiatele lui ÎPS Teodosie. Universitatea Ovidius discută acuzaţiile în cazul doctoratelor coordonate de arhiepiscopul Tomisului

  • Universitatea Ovidius din Constanţa anunţă, marţi, înfiinţarea unei comisii de analiză care să discute acuzaţiile privind tezele de doctorat coordonate de ÎPS Teodosie.
  • Nouă teze de doctorat coordonate de ÎPS Teodosie au fost invalidate pentru plagiat.
324 afișări
Imaginea articolului Plagiatele lui ÎPS Teodosie. Universitatea Ovidius discută acuzaţiile în cazul doctoratelor coordonate de arhiepiscopul Tomisului

Plagiatele lui ÎPS Teodosie. Universitatea Ovidius discută acuzaţiile în cazul doctoratelor coordonate de arhiepiscopul Tomisului

„În cadrul şedinţei Consilului de Administraţie desfăşurată astăzi, 25.05.2021, a fost discutată şi situaţia semnalată de către presă cu privire la activitatea Şcolii Doctorale de Teologie din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa. Consiliul de Administraţie a hotărât înfiinţarea unei comisii de analiză, la nivel de universitate, cu scopul examinării cu celeritate a acestei situaţii”, transmite biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa.

Reacţia vine după ce în presă a apărut informaţia potrivit căreia 9 din cele 15 teze de doctorat coordonate de ÎPS Teodosie, în calitate de director la Şcoala Doctorală de Teologie de la Universitatea „Ovidius”, au fost invalidate de CNATDCU pentru plagiat.

Conform Press One, Arhiepiscopul Tomisului este profesor universitar, conducător de doctorate şi directorul şcolii doctorale din cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă de la Universitatea „Ovidius” din Constanţa.

„Eu nu am plagiat nimic… Nu sunt acuzat de plagiat. Pentru că a venit vorba, să vă spun despre ce-i vorba. La doctorat, cine-i acuzat? Nu persoana, (ci) calculatoru-i acuzat. Chiar am avut o întrunire la universitate, deci calculatorul nostru, care este identic cu cel de la CNATDCU, arată că nu este plagiat. Cei din Comisia Teologică (a CNATDCU), care nu sunt doar ortodocşi, acuză plagiatul împotriva evidenţei calculatorului. Ce e asta? E ceva cu totul tendenţios”, a declarat arhiepiscopul Tomisului, vineri, într-o conferinţă de presă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici