Plan sinucigaş sau idee salvatoare? Cum încearcă autorităţile unei comune din România să ofere locuri de muncă localnicilor - FOTO

Nemulţumite de lipsa locurilor de muncă, autorităţile din comuna prahoveană Starchiojd au ridicat o un centru multifuncţional, iar acum sunt în căutare de investitori care să asigure 400 de locuri de muncă. Acum, jumătate dintre localnici lucrează în comunele învecinate.

5105 afișări
Imaginea articolului Plan sinucigaş sau idee salvatoare? Cum încearcă autorităţile unei comune din România să ofere locuri de muncă localnicilor - FOTO

Plan sinucigaş sau idee salvatoare? Cum încearcă autorităţile unei comune din România să ofere locuri de muncă localnicilor

Investiţia, care a costat aproape un milion de euro, se întinde pe o suprafaţă de 3.100 de metri pătraţi.

Primarul comunei Starchiojd, Ahmed Gârbea, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că s-a decis să ridice centrul multifuncţional după ce a constatat că în localitate nu sunt locuri de muncă, iar peste 2.000 de localnici lucrează în alte comune.

“Mi-a venit ideea de la oamenii din comună care pleacă să-şi câştige existenţa în alte părţi. Am zis să le dăm de lucru, să lucreze acasă. Avem 4.000 de locuitori şi peste 2.000 muncesc în afara comunei. Nu avem alte investiţii aici”, a declarat Gârbea.

Acesta a precizat că centrul multifuncţional, cu o suprafaţă de 3.100 de metri pătraţi, a costat aproape un milion de euro, iar banii au fost de la bugetul local – 95% şi 5% de la Consiliul Judeţean Prahova, în baza unui parteneriat.

“A fost gata anul acesta, la început, dar am mai avut noi de făcut câteva îmbunătăţiri. Acum, mâine dacă vine un investitor, se poate muta”, a mai spus primarul din Starchiojd.

Deocamdată, în hală funcţionează o bibliotecă, un club al pensionarilor şi a fost amenajat un salon de nunţi.

“Are toate utilităţile. Avem câteva solicitări, de la o fabrică de mobilă şi una de confecţii. Sunt condiţii foarte bune. La cât de frumos arată, dacă aş fi investitor, nu m-aş mai gândi deloc. Sper ca până pe 1 decembrie să închiriem”, a adăugat edilul.

Ahmed Gârbea a precizat că pune o singură condiţie investitorilor: să ofere 400 de locuri de muncă.

Potrivit unei hotărâri de Consiliu Local, este perceput un tarif de închiriere de 0,8 lei pentru clădire şi 0,4 lei pentru terenul aferent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici