Plângere pentru şeful Filarmonicii după ce a spus de mamele de la protest că merită „glonţ în cap”

Europarlamentarul Marian Jean Marinescu a depus, marţi, o plangere la Poliţia Dolj împotriva directorului Filarmonicii Oltenia, Gabriel Zamfir, după ce acesta a scris pe facebook că mamele care au fost cu copiii la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei ar merita „măcar un glonţ în cap”.

3647 afișări
Imaginea articolului Plângere pentru şeful Filarmonicii după ce a spus de mamele de la protest că merită „glonţ în cap”

Plângere pentru şeful Filarmonicii după ce a spus de mamele de la protest că merită „glonţ în cap”

Marian Jean Marinescu spune că limbajul lui Gabriel Zamfir, director la Filarmonica Oltenia este unul care încurajează actele de violenţă şi a depus plângere la Poliţia Dolj .

“Limbajul este inadmisibil pentru un om de cultură şi un fost preot”, susţine Marinescu.

Eurodeputatul a mai solicitat, de asemenea, Inspectoratului de Jandarmi Dolj, numele conducătorilor efectivelor de jandarmi care au fost detaşate la Bucureşti în perioada 10-11 august şi care au participat la evenimentele din Piaţa Victoriei.

“Se vorbeşte din ce în ce mai mult despre acţiuni violente ale jandarmilor, cred că avem dreptul să ştim cine a participat la aceste acţiuni”, a mai spus europarlamentarul.

Într-un comentariu pe facebook, Gabriel Zamfir scria, după protestul din 10 august: „Un mare respect pentru acei jandarmi şi măcar un glonţ în cap acelor aşa-zise 'mame' care au ieşit cu copiii în braţe la proteste deşi se ştia că nu e un protest paşnic aşa cum ar trebui să fie în democraţie. Dar deh nu avem aceeaşi definiţie pentru democraţie”.

Ulterior, mesajul a fost şters de pe contul său de facebook.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici