PLANORUL DISPĂRUT: Epava nu a putut fi ridicată cu elicopterul din cauza vremii

Epava planorului care s-a prăbuşit în urmă cu aproape patru luni în Masivul Postăvarul, din judeţul Braşov, va rămâne în continuare la locul unde a fost găsită sâmbătă, deoarece nu s-a putut interveni cu un elicopter pentru ridicarea lui din cauza plafonului de nori.

1399 afișări
Imaginea articolului PLANORUL DISPĂRUT: Epava nu a putut fi ridicată cu elicopterul din cauza vremii

PLANORUL DISPĂRUT: Epava nu a putut fi ridicată cu elicopterul din cauza vremii

Prefectul judeţului Braşov, Mihai Mohaci, a declarat corespondentului MEDIAFAX că epava planorului va rămâne în continuare la locul prăbuşirii şi în cursul nopţii de luni spre marţi, deoarece nu a fost posibilă ridicarea ei cu ajutorul unui elicopter din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

"Elicopterul care urma să ridice epava nu a putut interveni pentru că plafonul de nori este la 600 de metri altitudine, adică foarte jos. S-a contramandat acţiunea pentru ziua de astăzi (n.r - luni)“, a spus Mohaci.

Planorul a fost găsit la aproximativ două ore de mers faţă de Cabana Postăvarul, locul de unde planorul a fost lansat.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Braşov, Ciprian Aldea, a spus că epava planorului va fi păzită pe timpul nopţii de către jandarmi montani, aceasta fiind a treia noapte în care se asigură pază la locul prăbuşirii planorului.

De asemenea, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov, a anunţat, luni, într-un comunicat de presă, că imediat după găsirea epavei şi a cadavrului pilotului Mircea Crăciun s-au format echipe de cercetare la faţa locului, ancheta fiind coordonată de Parchet şi poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale - Secţia Regională de Poliţie Transporturi Braşov, împreună cu specialişti criminalişti din cadrul IPJ Braşov - Serviciul Criminalistic şi IGPR - Institutul Naţional de Criminalistică, precum şi cu specialişti din cadrul Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile.

La acţiuni au mai participat Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Braşov, ISU Braşov şi Salvamont Braşov.

"Epava planorului va fi ridicată de specialiştii Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviatiei Civile în vederea efectuării unei investigaţii privind accidentul. Cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor concrete în care a avut loc evenimentul aviatic", se precizrază în comunicat.

Planorul pilotat de Mircea Crăciun a decolat în data de 6 august de pe aerodromul Aeroclubului Ghimbav, fiind remorcat în Masivul Postăvarul, de unde a fost lansat în vederea efectuării unui zbor de agrement, fără a reveni ulterior la sol.

Echipele de intervenţie au găsit, sâmbătă la prînz, în zona Muchia Cheii, din Masivul Postăvarul, epava planorului pilotat de Mircea Crăciun şi dispărut în urmă cu aproape patru luni, aproximativ în aceeaşi zonă, după ce un turist a anunţat la 112 că a văzut bucăţi dintr-un planor.

În interiorul epavei a fost găsit cadavrul în stare avansată de descompunere al pilotului Mircea Crăciun, acesta fiind ridicat, duminică, şi transportat la Serviciul de Medicină Legală Braşov, pentru necropsie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici