Planşa “furată”: Marea Lojă Naţională din România consiliată juridic de un plagiator?

Cu ceva timp în urmă, am prezentat marele scandal care a zdruncinat viaţa masonică din România şi care s-a tradus într-o luptă absurdă pentru menţinerea conducerii la nivel naţional de către o facţiune care pare să fi transformat declarata lucrare de şlefuire morală într-o oportunitate pentru satisfacerea intereselor pur profane.

10882 afișări
Imaginea articolului Planşa “furată”: Marea Lojă Naţională din România consiliată juridic de un plagiator?

Planşa “furată”: Marea Lojă Naţională din România consiliată juridic de un plagiator?

Ocazionat de prezentarea acestor mişcări şi tulburări în interiorul comunităţii masonice române, am fost somaţi, în repetate rânduri, de către facţiunea din MLNR despre care am vorbit mai sus, să nu facem publice informaţiile pe care le deţinem. Dar am făcut-o. În ciuda ameninţărilor proferate, pentru că, profesionişti în jurnalism, nu am uitat nici menirea şi nici deontologia astfel încât, cu verificarea informaţiilor din surse multiple şi documente incontestabile, să relevam un adevăr contemporan asupra unei organizaţii istorice.
 
Şi vocea care a preluat acest mesaj şi a înfierat cu mânie şi tunând cu gravitate aparţine domnului avocat dr.  Coman Giorgiu.
Vehement apărător al discreţiei, în schimonisita formă dorită de conducerea MLNR - care nu concepe că ar putea pierde frâiele organizaţiei - domnul avocat este, la rândul sau, personajul principal al unui alt episod scandalos, ceea ce completează tabloul unei organizaţii acaparată de un grup de bărbaţi certaţi demult cu perceptele masonice şi cărora le este din ce în ce mai greu să ascundă derapajele devenite metodă.
 
Colegii de la cotidianul BZI au demarat o investigaţie jurnalistică plecând de la informaţia că domnul avocat dr. Coman Giorgiu ar fi obţinut titlul de doctor în Drept cu o… planşă ce nu i-ar aparţine. Aflăm astfel că lucrarea semnată de acesta - “Concurenţa în Dreptul intern şi european” - ar fi plagiată în proportie de 50%. Şi asta, ţinând cont numai de faptul că cercetarea s-a făcut printr-un program informatic ce este capabil să cerceteze doar identitatea de text…tematica, raţionamentul şi demonstraţia putând aparţine într-o proporţie mult mai mare altor cercetători. 
Practic, ceea ce au descoperit jurnaliştii este că lucrarea domnului avocat care consiliază juridic Marea Loja Naţională din Romania (dupa cum putem deduce din invocarea mandatului exhibat), este o compilaţie din alte lucrări, fiind arătăte în acelaşi articol şi modalităţle de preluare, alterare şi însăilare a ideilor altora, contribuţia proprie nefiind suficientă pentru acordarea onorantului titlu academic. 
 
La interpelarea jurnaliştilor, urmând aceeaşi linie cu care acţionase în numele MLNR, domnul avocat a negat nesustenabil, s-a plasat ca personaj central al unei conspiraţii iar în final a invocat un “viciu de procedură” constând în împrejurarea ca forul căruia i s-a adresat publicaţia nu ar fi competentă să se pronunţe asupra valorii ştiinţifice a lucrării Domniei sale.  A, şi să nu uitam ameninţările!
 
Ceea ce ne-a atras atenţia este însă abordarea: negaţie – victimizare – diversiune. Adică exact structura pe care au fost construite şi notificările de ameninţare către noi, ceea ce ne conduce la suspiciunea că discreţia masonică înseamnă, în vremurile noastre, nu o calitate morală afină cu modestia ci un mecanism de acoperire a unor interese meschine ale unui grup restrâns.
 
Între timp, domnul avocat doctor mai primeşte o lovitură: Academiei de Poliţie, unde şi-a susţinut doctoratul i s-a retras dreptul de a mai organiza şcoală doctorală, din cauza gravelor suspiciuni de promovare a … falselor doctorate. Toate tezele de doctorat emise până în prezent vor fi verificate iar falsificările vor fi sancţionate conform legii.
 
Cu un sfătuitor legal care el însuşi încalcă cu bună ştiinţă percepte morale şi jalonează în derâdere printre normele juridice, scandalurile care aduc în prim plan masoneria nu mai şochează pe nimeni. La fel cum nu mai şochează ca un alt mason, Laurenţiu Baranga, alt apropiat al conducerii MLNR, reţinutul fost Preşedinte al Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălarii Banilor şi fost director adjunct al Oficiului Registrului Naţional pentru Informaţii Secrete de Stat (ORNISS) este acuzat  de autorităţile Statului Român că, neavând nici liceul terminat, şi-a falsificat toate certificările de studii începând cu diploma de Bacalaureat şi a obţinut fraudulos şi titlul de … doctor. 
 
Să fie această conduită explicaţia pentru permanentele lovituri pe care le primeşte masoneria romana sub conducerea lui Radu Balanescu, asistat şi sfătuit legal de domnul avocat dr. Coman Giorgiu? Ar înseamna ca lucrarea Marelui Arhitect…e aproape să se surpe.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici