Platforma e-România va fi operaţională la mijlocul anului

Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Valerian Vreme, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, că estimează că platforma e-România va fi operaţională la mijlocul acestui an, iar comunităţile locale vor avea reguli "ca să se ataşeze acestei platforme".

51 afișări
Imaginea articolului Platforma e-România va fi operaţională la mijlocul anului

Platforma e-România va fi operaţională la mijlocul anului (Imagine: Mediafax Foto)

Valerian Vreme a spus că aplicaţia de depunere a declaraţiilor online este finalizată şi că toate întreprinderile, dar şi persoane fizice autorizate vor putea să o folosească în această perioadă.

El a afirmat că declaraţiile pot fi depuse online până în 25 februarie, fiind prima depunere din acest an.

Potrivit sursei citate, în această perioadă mulţi dintre cei care vor să îşi depună declaraţiile online şi-au cumpărat şi semnături electronice, însă nu a putut preciza câţi agenţi economici din România au semnături electronice.

"Acest subsistem va face parte în final din platforma e-România. Platforma e-România estimăm că va fi operaţională la mijlocul anului. Dar la ora actuală există platforma e-guvernare, care face legătura pentru această componentă, pentru declaraţii", a spus Vreme.

Întrebat cât va costa portalul e-România, Valerian Vreme a afirmat că nu a fost alocată niciodată o sumă de ordinul milioanelor, aşa cum s-a vehiculat, ci s-au făcut nişte estimări cât ar costa o informatizare a României.

"Această sumă nu a existat niciodată, poate au fost estimări cât ar costa o informatizare, dar nu a existat această sumă niciodată. Dacă discutăm de informatizarea unei ţări şi, mai degrabă, de virtualizarea României, este un proces dinamic. În momentul în care vom lansa platforma e-România, vom avea reguli pentru comunităţile locale ca să se ataşeze acestei platforme, dar în niciun caz nu au existat sume de ordinul a 500 de milioane (de euro - n.r.)", a spus Valerian Vreme.

Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Valerian Vreme, a semnat, sâmbătă, la Alba Iulia, un contract de finanţare a unui proiect informatic iniţiat de Primăria municipiului, care are o valoare de aproape 1,6 milioane de euro. Proiectul presupune informatizarea activităţii administraţiei locale şi a relaţiei cu cetăţenii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici